ONI SU DALI SVOJU KOŽU ZA POVREĐENE RADNIKE NIS: Od 19 davalaca, odabrano je OVIH 5 HEROJA! (FOTO)
Foto: Damir Dervišagić, Slobodan Milivojević

SRBIJO, POKLONI IM SE

ONI SU DALI SVOJU KOŽU ZA POVREĐENE RADNIKE NIS: Od 19 davalaca, odabrano je OVIH 5 HEROJA! (FOTO)

Jerinkić je zadobio opekotine drugog i trećeg stepena na 60 odsto tela, a Belančić ima isti stepen oštećenja na 45 odsto kože...

Objavljeno:
Jelena Jovanović

Skoro cela Srbija se, za svega nekoliko dana, digla na noge da pomogne dvojici radnika NIS-a koji su zadobili teške opekotine prilikom požara na naftnoj bušotini u Bradarcu.

U pitanju su Dejan Jerinkić (30) i Goran Belančić (34) iz Kikinde. Treći radnik, Miroslav Radujko (45), takođe iz Kikinde, lakše je povređen i njemu presađivanje kože nije potrebno.

Njihove kolege su odlučile da doniraju kožu za svoje humane kolege. U pitanju su petoro heroja koji su spremni da daruju svoju kožu dvojici teško povređenih radnika. Jedan od njih je Jovan Mijatović (22), momak iz Banatskog Despotovca. On je donirao kožu kolegama koje i ne poznaje, Dejanu Jerinkiću (30) i Goranu Belančiću (34), koji su teško povređeni prošlog četvrtka u požaru, na naftnoj bušotini “Bramalj 3” u Bradarcu kod Požarevca.

Damir Basta jedan je od humanih ljudi koji je učestvovao u pomoći radnicima i kaže kako je operacija urađena, ali da svi i dalje strepe od ishoda.

Za desetak dana će se videti da li je transplantacija kože uspela tj. da li je organizam prihvatio ili ne. Bilo je pet donora kože. Za krv ih je bilo znatno više. U ponedeljak je bio organizivan prevoz iz Kikinde za Bg i odziv je bio dobar, rekao je Basta za Espreso.

Damir Komlenić, kum povređenog Dejana je takođe preko društvenih mreža pozivao sve ljude dobre volje da pomognu i upoznavao ih sa težinom povreda radnika.

Naime, javilo se čak 19 mogućih davalaca, a na kraju je odabrano pet najzdravijih i najpogodnijih za transplantaciju.

Kako je objavljeno na društvenim mrežama, u pitanju su:

Sava Zorić

Jovan Mijatović

Stojan Mišković

Radovan Gavrančić

Đorđe Čičulić

Podsetimo, Jerinkić je zadobio opekotine drugog i trećeg stepena na 60 odsto tela, a Belančić ima isti stepen oštećenja na 45 odsto kože.

Naftna bušotina NIS-a "Bradalj 3“, u selu Bradarac, zapalila se 20. septembra uveče, prilikom radova na remontu. U saopštenju NIS-a stoji kako nema opasnosti po životnu sredinu i meštane sela Bradarac.

NIS sarađuje sa svim nadležnim službama i nakon istrage biće poznati podaci o uzrocima požara, stoji u saopštenju.

Pogledajte bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.