IZGLEDA DA NIJE SAMO SA ONE STRANE: Srbi NAJVIŠE MRZE HRVATE! PA onda sledi nešto ZANIMLJIVO!
Foto: Beta

dokazano?

IZGLEDA DA NIJE SAMO SA ONE STRANE: Srbi NAJVIŠE MRZE HRVATE! PA onda sledi nešto ZANIMLJIVO!

Istraživanje je obuhvatilo ispitanike u Srbiji i Albaniji te se bavi perspektivom njihovog odnosa u budućnosti..

Objavljeno: 18:19h

Najnegativnije mišljenje kada je reč o narodima u komšiluku Albanci imaju o Srbima, njih čak 68 posto. Srbi će pak takvo mišljenje imati prema Hrvatima i to 45 posto. Srbima su Albanci na drugoj mestu na listi naroda koje najmanje vole, dok Albanci nakon Srba najnegativnije mišljenje imaju o Crnogorcima, i to njih 13 posto.

Kada je reč o pozitivnom mišljenju građani Srbije najviše vole Grke, 43 posto, a Albanci Italijane, s jednim postotkom više.

Kod Srba zatim na listi slede Crnogorci i Makedonci, sa 20 odnosno 18 posto, a kod Alabanaca Grci sa 22 posto, pa onda Crnogorci sa 16 posto, piše Blic.

To su samo neki rezultati istraživanja objavljenog u avgustu na uzorku od 1000 ispitanika u Srbiji i 1000 njih u Albaniji.

Reč je o prvom takvom komparativnom istraživanju javnog mišljenja u dve zemlje na temu "Odnos srpskog i albanskog naroda, perspektiva tog odnosa, problematične tačke, mogućnost i polja saradnje".

Biće predstavljeni i kompletni rezultati tog istraživanja, objavljeni za potrebe jedne novinske agencije , a rezultate će komentarisati politički analitičar i zamenik direktora Instituta za međunarodne studije iz Tirane Ben Andoni i profesor sa Fakulteta političkih nauka iz Beograda i zamenik predsednika Centra za spoljnu politiku Dragan Đukanović.

Istraživanje je deo velikog projekta "Srbi i Albanci - kojim putem dalje", koje sprovodi novinska agencija u saradnji sa albanskom nacionalnom agencijom ATA i uz podršku Ambasade Kraljevine Norveške u Beogradu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Express.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.