JADI MUŠKARACA U JUGOSLAVIJI: Otkad žene nose miniće, na poslu je haos! Dovoljno je samo da se sagne!
Foto: Pixabay

muke

JADI MUŠKARACA U JUGOSLAVIJI: Otkad žene nose miniće, na poslu je haos! Dovoljno je samo da se sagne!

Čovek ima oči kako bi promatrao i gledao sve oko sebe

Objavljeno: 19:25h

Početkom '70-ih u bivšu Jugoslaviju stigla je moda mini suknji. Žene su je odmah prigrlile, a ni muškarci nisu bili ravnodušni. No, brzo se povelo pitanje – je li suknja koja otkriva ženske noge za radno mesto ili ne?

Časopis Čik iz 1973. objavio je anketu među muškarcima, a neki su se požalili da ih kratke suknje dekoncentrišu, prenosi Yugopapir.

"U početku, kao pripravnik, nisam ni imao vremena da obraćam pažnju na koleginice oko sebe, a kamoli na njihove zavodljive osmehe i izazovnu garderobu. Ali krv nije voda. Nije prošlo ni nekoliko meseci, i gle; sve se izmenilo. Nisam više ostajao ravnodušan. I nakon što sam se oženio, bilo je isto.

Poverio sam se najboljem prijatelju, objasnio mu da više ne mogu da radim u atmosferi koja je za mene sve drugo, ali ne i radna - a on me je posavetovao da odem do psihijatra.

Ali kako? Što da mu objasnim? Kakvu pomoć da zatražim? Zar da mu priznam da me uzbuđuju koleginice s kojima radim, njihove obnažene noge i izazovna garderoba, čudni osmesi koji to možda i nisu?", pita se jedan.

Drugi, koji kaže da ceni i voli svoju suprugu te da nije puritanac, isto se požalio na novi trend.

"Mislio sam da nikada neću upasti u neku kratkotrajnu ljubavnu avanturu. Ali to je bilo dok se nije pojavila mini moda. Tada je u mojoj radnoj organizaciji nastupio pravi haos za nas muškarce. Mini haljine su u početku bile iznad kolena, zatim na polovini butina, a sada mi se često učini da je kolegica došla na posao samo u bluzi.

I pošto čovek ima oči kako bi promatrao i gledao sve oko sebe, to sam i ja činio kad god mi se ukazala prilika.

Dovoljno je da se devojka ili žena sagne u kratkoj suknji, već znam koje je boje njen donji veš.

Primetio sam da sve više ostajem u kancelariji, što je verocatno usledilo ne zbog obima posla, već upravo zbog tog izazovnog oblačenja. Zato sam se obratio vama da vam ukažem na sve posledice koje mogu proizaći iz izazovne garderobe zaposlenih žena", zabrinut je drugi, koji je zaključio da je krajnje vreme da pripadnice slabijeg pola ozbiljno razmisle o tome što je pristojno, a što ne, piše Yugopapir.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/100posto.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.