LJUDI, NEKO UMIRE U OVOM TRENUTKU JER HITNA NE MOŽE U ŽUTU TRAKU! Kako onda mogu autobusi i taksi (VIDEO)
Foto: Petar Lazović, Ilustracija/Espreso.co.rs

bruka

LJUDI, NEKO UMIRE U OVOM TRENUTKU JER HITNA NE MOŽE U ŽUTU TRAKU! Kako onda mogu autobusi i taksi (VIDEO)

Ovim ljudima je posao spasavanje života, ali im je to onemogućeno sumanutim propisima

Objavljeno:

Koliko vam se puta dogodilo da Hitnu pomoć čekate duže od predviđenog, duže od normalnog, duže nego što je potrebno da nečiji život ne bi bio izgubljen? I zbog čega je to tako?

Malo je onih koji su sebi postavili sebi ovo pitanje. Zbog čega vozilo Hitne pomoći kasni ili ne dolazi?

Društvenim mrežama počeo je da kruži video snimak u kome vozač Hitne pomoći Goran Milošević priča o problemu s kojim se njegove kolege i on svakodnevno suočavaju.

Na pitanje kako se probijaju i kada je najteže, Milošević objašnjava da je najgore kada je "špic."

- Ljudi pričaju telefonima, ne možemo u žutu traku, sada su postavili kamere za ograničenje brzine koje snimaju, ne smemo da prelazimo dozvoljenu brzinu - objašnjava on i dodaje:

- Da li je moguće da Hitna pomoć ne može da ide žutom trakom, a mogu da idu taksisti i autobusi? To je van pameti. Da neko kome je život ugrožen ne može da stigne na vreme, zato što ja idem žutom trakom.

Pogledajte video:

Ovi ljudima je posao spasavanje života, ali im je to onemogućeno sumanutim propisima.

Dakle, ako kasnite na posao, taksista može da pređe u žutu traku, ali ako neko umire, Hitnoj to nije dozvoljeno! Šta reći, a ne zaplakati? Zemlja apsurda koja tone sve dublje, to je postala Srbija.

Podsetimo, zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima propisano je da vozila Hitne pomoći, policija i vatrogasci smeju da voze žutom trakom samo s uključenim sirenama i rotacijom i to samo u slučajevima kad neko ima srčani udar i minuti ga dele od smrti, odnosno, prema postojećem zakonu, Hitna može da koristi žutu traku samo za takozvane crvene pozive, odnosno pozive prvog stepena hitnosti, kad je pacijentu ugrožen život.

BONUS VIDEO:

Espreso intervju, Dragan Đilas

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.