CRKVA IZBACUJE PORODICU SLAVNOG FUDBALERA IZ STANA! Otkrivamo nove detalje drame porodice čuvenog Moše Marjanovića
Foto: wikipediaa, printscreen instantstreetview, ofk beograd

SELIDBA ILI IPAK NE?

CRKVA IZBACUJE PORODICU SLAVNOG FUDBALERA IZ STANA! Otkrivamo nove detalje drame porodice čuvenog Moše Marjanovića

Za sada još nije nađeno rešenje gde će porodica legendarnog Moše da živi

Objavljeno:

Sin i ćerka čuvenog fudbalera Blagoja Moše Marjanovića mogli bi uskoro da budu primorani da se isele iz stana koji je njihov otac 1958. dobio od grada i bivšeg kluba BSK-a, jer kako Espreso saznaje njihov stan pripao je SPC.

Kako saznaje naš portal odlukom suda, a u postupku restitucije zgrada u kojoj živi porodica legendarnog fudbalera i reprezentativca Blagoje Moše Marjanovića pripala je SPC. Zbog toga ova porodica biće prinuđena da potraži novi krov nad glavom.

Da napomenemo i to da Zoran i Višnja, deca Moše Marjanovića, objašnjavaju da su stan u Igumanovoj palati, koja se vodi kao zadužbina, uvek doživljavali kao svoj i da sve do sada nisu strepeli da bi mogli da ostanu bez njega.

Trosobni stan na Trgu Nikole Pašića u Igumanovoj palati u centru Beograda pripao je 1991. restitucijom Srpskoj pravoslavnoj crkvi, dok potomci legendarnog igrača, koji je igrao na Svetskom prvenstvu u Montevideu 1930. u njemu danas žive kao zaštićeni stanari.

Došli smo do nezvaničnih saznanja da oni nisu jedini stanari u Igumanovoj palati. Da uredno plaćaju račune, kao da su oni vlasnici stana.

Takođe svakog meseca plaćaju i rentu od 160 evra koju je odredila Srpska pravoslavna crkva.

Sin Moše Marjanovića ispred grafita na stadionu OFK Beograda
Sin Moše Marjanovića ispred grafita na stadionu OFK Beograda foto: OFK Beograd

Takođe se iz Grada Beograda spominju mogućnost da se porodici da na korišćenje drugi stan u nekoj od prigradskih opština i sa nešto manjom kvadraturom. Mladenovac je, kako saznajemo došao kao opcija.

Patrijaršija kao centar SPC
Patrijaršija kao centar SPC foto: Stefan Jokić

Ono što smo takođe saznali je da se Patrijaršija sa nekim stanarima nagodila da se isele i da uz to dobiju obeštećenje, ali da ta ista ponuda nije došla do stana porodice Marjanović.

Poznata je činjenica da je Zoran Marjanović dugo godina radio u JAT-u i da se smatralo da je on stambeno obezbeđen tako da nikada nije mogao da dobije svoj stan.

Zoran, sin Moše Marjanovića
Zoran, sin Moše Marjanovića foto: OFK Beograd

U to vreme, u JAT-u stan nije dobio samo ko nije digao ruku od toga.

Pretpostavlja se da u tom trenutku Zoran nije imao obraza da za sebe traži stan od JAT-a jer je on u tom trenutku živeo u strogom centru grada.

Može se slobodno reći posle svega, da je taj potez bio pogrešan, jer su sada u situaciji da moraju na ulicu!

Ostaje nam da saznamo šta će se na kraju desiti. Da li će Marjanovići morati da napuste stan ili ponosno ostati u istom, u stanu koji je njihov otac zaslužio!

BONUS VIDEO

(M. M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.