USPEH ANALIZE MINISTARSTVA TURIZMA Milijardu evra Srbija zaradila od turizma
Foto: Promo

KONFERENCIJA TURIZMA ADRIA MEDIA GROUP

USPEH ANALIZE MINISTARSTVA TURIZMA Milijardu evra Srbija zaradila od turizma

Brojke iz prošle godine su odlične, a za ovu smo na putu da ostvarimo blizu
milijardu i trista pedeset miliona evra prihoda, kaže Miroslav Knežević

Objavljeno:

Ostalo je još samo 5 dana do najveće Konferencije o Turizmu.

Rezervišite Vaše mesto i prijavite se na:

http://konferencije.adriamediagroup.com/prijavi-se/

Kompanija Adria Media Group 26. septembra u hotelu Crowne Plaza organizuje konferenciju pod nazivom "Turizam Srbije - partnerstva za budućnost", koja će okupiti sve ključne faktore i lidere u oblasti turizma, a pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Miroslav Knežević, državni sekretar za turizam i jedan od govornika na konferenciji, kaže da su ostvareni rezultati u turizmu u ovoj godini više nego odlični.

- U prethodnoj, a i u prvih osam meseci ove godine zaista imamo razloga za zadovoljstvo. U prošloj godini ostvarili smo milijardu i sto osamdeset miliona evra deviznog priliva od turizma, a ove godine smo na pravom putu da ostvarimo blizu milijardu i trista pedeset miliona evra prihoda od ove grane - kaže Knežević.

Državni sekretar za turizam kaže da je domaći turizam veoma važan i da Vlada Republike Srbije određenim merama podstiče razvoj kako domaćeg tako i inostranog turizma:

- Domaći turizam beleži dvocifrene stope rasta kada je u pitanju broj dolazaka i broj ostvarenih noćenja. Kada je reč o domaćem turizmu, moram da pomenem projekat vaučera koji se iz godine u godinu uspešno realizuje i gde se broj korisnika zaista povećava. Ove godine smo podelili čak 100.000 vaučera.

Renata Pindžo, pomoćnik ministra trgovine turizma i telekomunikacija, takođe jedan od panelista, kaže da je turizam uvek pozitivna tema i da nas čeka divna budućnost:

- Vlada RS prepoznala je da je turizam ozbiljna privredna grana, a privatni sektor da je turizam ozbiljan biznis u koji je dobro ulagati. Veoma je bitno da naglasimo da se u turizmu zapošljava sve veći broj ljudi, posebno one ciljne grupe koje su možda i najosetljivije, a u turizmu se najbrže zapošljavaju, a to su mladi, žene, osobe sa posebnim potrebama.

Cilj konferencije je da se učesnici informišu o trendovima i mogućnostima razvoja i investiranja u jednu od najprofitabilnijih privrednih grana. Predstavnici najvećih turističkih organizacija u Srbiji, ministarstva, turističkih agencija i stručnjaci iz ove oblasti odgovoriće na ključna pitanja koja povezuju turističke radnike i sve zainteresovane za uvođenje inovacionih promena i sklapanje partnerstva.

Prijavi se na najveću Konferenciju o Turizmu Srbije na:

http://konferencije.adriamediagroup.com/prijavi-se/

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.