ZAVRŠENA DRAMA NA LETU AVIONA ER SRBIJE: Sleteo u Hurgadu, putnici bezbedni!
Foto: Shuterstock

OTKLONJEN KVAR

ZAVRŠENA DRAMA NA LETU AVIONA ER SRBIJE: Sleteo u Hurgadu, putnici bezbedni!

Avion je na kiparskom aerodromu čekao veliki broj vatrogasnih kola, hitne pomoći i policije

Objavljeno: 08:28h

Avion Er Srbije "Goran Bregović" koji je sinoć, zbog dima u kokpitu hitno sleteo na Kipar, nastavio je jutros let ka Hurgadi, gde je i trebalo da odleti.

Tehnički problemi zbog kojih je avion srpske avio-kompanije koji je prevozio turiste u Hurgadu prinudno sleteo na aerodrom na Pafosu, je otklonjen. On je u Hurgadu sleteo oko 8 časova. Istovremeno, let od Hurgade ka Beogradu, istim tim avionom, kasniće bar osam sati.

Podsetimo, avion Er Srbije na letu JU7210 na liniji Beograd-Hurgada prinudno je sleteo sinoć na Kipar zbog dima u kabini. Avion je na kiparskom aerodromu čekao veliki broj vatrogasnih kola, hitne pomoći i policije.

Putnici, njih 143, i članovi posade su evakuisani, a kako su rekli kroz prozore se nije videlo ništa od dima. Neki mediji su preneli da se najverovatnije zapalio deo za prtljag u avionu. Njima se, kako su kazali, niko nije obratio pa su mislili da su sleteli u Larnaku. Iako neki među njima tvrde da je sve izgledalo dramatično, iz kompanije Er Srbija "smiruju situaciju".

Naime, kompanija Er Srbija saopštila je da je čarter-let JU7210 od Beograda do Hurgade u Egiptu preusmeren u Pafos na Kipru, zbog tehničkih razloga i mera predostrožnosti.

"Er Srbija žali zbog neprijatnosti i čini sve što je u njenoj moći da osigura da se let nastavi što je moguće pre. Posledično, povratni let JU7211 iz Hurgade do Beograda kasniće sedam i po sati, a gosti su obavešteni o kašnjenju", dodaje se u saopštenju.

Kompanija navodi i da "čini sve da svede potencijalne neprijatnosti po goste na najmanju moguću meru" i naglašava da su "bezbednost gostiju i članova posade najvažniji prioritet za Er Srbiju".

BONUS VIDEO: OPSADNO STANJE U MAKEDONSKOJ: Lazanski parkirao svoju VOJNU GRDOSIJU na pešačkom! Mirno čita novine, a onda se pojavljuje POLICIJA! (KURIR TV)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.