IMA BOLOVE I PRIMA MORFIJUM, ALI PREGLEDE DOBRO PODNOSI: Mali Duki na terapijama u Barseloni
Foto: Instagram

duki, iz tebe smo

IMA BOLOVE I PRIMA MORFIJUM, ALI PREGLEDE DOBRO PODNOSI: Mali Duki na terapijama u Barseloni

Nisam stigao ni da se radujem - iskren je Aleksandar

Objavljeno: 14:30h

Dušan Todorović (4) iz Svilajnca koji je od preksinoć u bolnici "Sant Joan de Deu", u Barseloni, a kome se vratio maligni tumor nadbubrežne žlezde - neuroblastoma u ponedeljak je imao preglede lekara raznih specijalnosti - onkologa, internista i drugih.

Urađene su mu sve neophodne analize, a u odnosu na njihove rezultate, treba da mu bude određena terapija.

Aleksandar Todorović, otac malog Dušana, kaže za "Blic" da je dosad imao sastanke sa lekarima na 15 minuta, da je njegov sin dobro podneo preglede, ali da mu je stanje teško.

- Za sada je sve pod kontrolom. Dušan ima bolove i prima morfijum - navodi on i dodaje da se sve desilo brzo - spremanje i odlazak u Barselonu te da nije imao vremena "ni da misli o tome".

- Verujte mi, ne znam šta sam mislio kada su mi javili da je novac skupljen. Potom je stigao helikopter, pa putovanje, pregledi. Nisam stigao ni da se radujem- iskren je Aleksandar.

Podesetimo, mališan je u Barselonu otputovao u subotu pošto je skupljeno svih 191.000 evra za njegovo lečenje, preko Fondacije "Podrži život". Poslednjih nedostajućih 70.000 evra uplatio je direktno na račun klinike u Španiji anonimni dobrotvor.

Aleksandar Todorović kaže da ni posle dva dana još ne zna ko je to učinio.

Istovremeno, borba za život ovog dečaka podigla je Srbiju na noge, o čemu je "Blic" prvi pisao, ujedinivši građane u zajedničkoj borbi protiv dva najveća Dušanova neprijatelja: vremena i nedostatka novca za lečenje.

Hrabri mališan na lečenje je otputovao "lir džetom", avionom Vlade Srbije, u pratnji lekara Dečje klinike u Tiršovoj.

Inače, on se već dve godine bori a karcinomom nadbubrežne žlezde, koji je potpuno slučajno otkriven, a koji se pre tri meseca vratio.

Kako je "Blic" ranije pisao, sve je počelo kada su Dušanu pre dve godine pale vrednosti hemoglobina u krvi.

Kako je njegov otac Aleksandar ispričao, tri meseca su ga lečili.

- Pio je gvožđe. Nakon toga, krvna slika se držala, ali nije se popravljala. Onda je Dušana zaboleo stomak. Otišli smo u dom zdravlja, gde je doktorka napipala nešto u stomaku i hitno nas uputila u Beograd, u Dečju kliniku u Tiršovoj. Tamo su uradili biopsiju. Dijagnoza je bila neumoljiva - neuroblastom na nadbubrežnojn žlezdi. Bili smo u šoku i haosu. Normalan život se srušio i krenule su da se roje najcrnje misli - naveo je on.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.