VILU U KOJOJ JE UMRLA TITOVA JOVANKA PRODAJU ZA 4 MILIONA EVRA! U njoj se sve rasprada, zidovi se ruše, krov prokišnjava. Da li je ovo realna cena? (FOTO GALERIJA)
Foto: prentscreen, mup.gov.rs

PRAVA SITNICA

VILU U KOJOJ JE UMRLA TITOVA JOVANKA PRODAJU ZA 4 MILIONA EVRA! U njoj se sve rasprada, zidovi se ruše, krov prokišnjava. Da li je ovo realna cena? (FOTO GALERIJA)

Vila traži novog gazdu...

Objavljeno:

Vila u kojoj je poslednje godine života provela Jovanka Broz supruga doživotnog predsednika SFRJ Josipa Broza Tita izlazi na tržište, a za nju se traži novi vlasnik ili bar podstanar.

Kkao prenose "Novosti" država nema dva i po miliona evra za renoviranje vile u Kneza Aleksandra Karađorđevića 75.

Prema navodima medija ova vila će uskoro biti na prodaju ili data u zakup nekome ko je raspoložen da u nju uloži novac i renovira je.

- Moguće je da neko uzme vilu u zakup na duži period, koji bi opravdao tolika investiciona ulaganja, a da mu se to što je uložio odbija od zakupnine, do polovine vrednosti nekretnine. Država je, kao vlasnik, slobodna da radi sa vilom ono što misli da je najsvrsishodnije. Sigurno je nećemo držati dugo zaključanu - kaže Jovan Vorkapić, direktor Republičke direkcije za imovinu za "Novosti".

1 / 6 Foto: prentscreen, mup.gov.rs

Prema njegovim rečima, postoji nekoliko zemalja koje traže baš ovakve objekte za potrebe svojih diplomatsko-konzularnih predstavništava, bilo u zakup, bilo da ih kupe.

U narodu nazvana "Jovankina vila" je u fazi raspada, a trenutno o njoj "brine" Uprava za zajedničke poslove republičkih organa".

Sve od smrti Jovanke Broz 2013. godine ova vila nalazi se pod ključem.

Živela je u teškim uslovima
Živela je u teškim uslovima foto: Profimedia

Prema nekim procenama ova vila od 750 kvadratnih metara koja se nalazi preko puta Belog dvora vredi oko četiri miliona evra.

Podsetimo Jovanka Broz je preminula 20. oktobra 2013. godine, a kao njene naslednice ostale su sestre Nada i Zora.

Vreme ljubavi Jovanka i Tito
Vreme ljubavi Jovanka i Tito foto: Profimedia

Titova Udovica "privremeno" je u ovoj vili bila punih 30 godina, od kada su je u toku noći, u spavaćici, nasilno odveli iz njenog i Titovog doma, iz Užičke 15, 27. jula 1980. godine.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.