DEKAN PRETI, ONI PROTESTUJU! Studenti Filozofskog fakulteta blokiraju dekanat ako ne bude 7. ispitnog roka! (FOTO)
Foto: Espreso.co.rs

haos u najavi

DEKAN PRETI, ONI PROTESTUJU! Studenti Filozofskog fakulteta blokiraju dekanat ako ne bude 7. ispitnog roka! (FOTO)

Administracija je ključni problem

Objavljeno:

Na jučerašnjem zboru studenata/kinja Filozofskog Fakulteta Univerziteta u Beogradu donesena je odluka da se danas upravi preda konačan zahtev za ostvarivanje 7. ispitnog roka.

Ukoliko taj zahtev ne bude prihvaćen, studenti okupljeni u 12 časova na platou ispred fakulteta će blokirati dekanat.

O tom gorućem problemu na platou ispred fakulteta za naš portal govorili su studenti. Njihova imena poznata su redakciji, a svoj identitet nisu želeli da otkrivaju jer kako kažu, dobijaju pretnje od novog dekana.

Ovaj fakultet ima previše problema, ali je problem sedmog ispitnog roka prema rečima studenata, najurgentniji.

- To je zahtev za sedmi rok koji su dobili svi ostali fakulteti, i koji smo mi imali od 2014. od blokade, to je bio jedan od zahteva.

- Sada se dešava to da fakultet menja svoju upravu. Od oktobra dolazi nova uprava, i pregovori između fakulteta i studenata su vođeni četiri puta, Njihov argument za odbijanje peticije bio je da oni odbijaju taj zahtev zbog toga što im to pravi administrativni haos u sistemu i da oni ne žele da ostavljaju taj vruć krompir sledećoj upravi.

Okupljeni studenti na platou fakulteta
Okupljeni studenti na platou fakulteta foto: Espreso.co.rs

- Radi se o tome da će većina studenata pasti sa budžeta ako ne da ispite u ovih šest rokova, jer je to praktično nemoguće za neke od smerova, recimo za istoriju gde je sve sažeto u dva ispita, i Bolonja nije primenjena ni na jedan praktični način. Ovo je urgentan zahtev, i predaćemo ga u dekanatu danas. Ako ne bude prihvaćen mi ćemo dekanat blokirati! - kaže jedan od studenata za naš portal.

foto: Espreso.co.rs

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.