NESREĆNI ČOVEK (51) iz NS-a SE SRUŠIO NA PLAŽI, MIRJANA GA JE REANIMIRALA 15 MINUTA! Ovoj doktorki iz Kraljeva aplaudira cela Grčka!
Foto: Printscreen / Youtube

bravo!

NESREĆNI ČOVEK (51) iz NS-a SE SRUŠIO NA PLAŽI, MIRJANA GA JE REANIMIRALA 15 MINUTA! Ovoj doktorki iz Kraljeva aplaudira cela Grčka!

Ona kaže da je neopisiv osećaj kada se u ovakvim uslovima nekom spase život

Objavljeno: 17.09.2018. 11:10h
  • 1

Direktorka kraljevačkog DZ dr Mirjana Krčevinac nasred plaže u Leptokariji, gde je bila na odmoru, spasla je Novosađanina Z. G. (51). Nesrećni čovek se srušio naočigled brojnih kupača, a dr Krčevinac sa kolegom Grkom reanimirala ga 15 minuta.

Iako na godišnjem odmoru u Grčkoj, dr Mirjana Krčevinac, direktorka Doma zdravlja u Kraljevu, u nedelju ujutro je na plaži u Leptokariji, poznatom grčkom letovalištu, prisebnom i profesionalnom reakcijom spasla život turisti Z. G. (51), iz Novog Sada.

Ovom Novosađaninu je, po rečima dr Krčevinac, najverovatnije pozlilo i on se, naočigled mnogobrojnih kupača, bukvalno srušio na zemlju, nedaleko od mesta gde se sunčala.

Direktorka kraljevačkog DZ dr Mirjana Krčevinac
Direktorka kraljevačkog DZ dr Mirjana Krčevinac foto: Printscreen / Youtube

- Kolega Grk i ja smo mu odmah pritrčali u pomoć. Smenjivali smo se pri masaži srca i davanju veštačkog disanja, čak sam mu stavila i komad drveta u usta da se ne uguši. Reanimacija je trajala oko 15 minuta. Strahovala sam da nećemo uspeti, ali nismo hteli da odustanemo i, na sreću, uspeli smo da ga povratimo - kaže dr Krčevinac.

Prema njenim rečima, Hitna pomoć je zatim stigla iz Katerinija, udaljenog od Leptokarije tridesetak kilometara, pa je Novosađanin ambulantnim vozilom prebačen u tamošnju zdravstvenu ustanovu.

Čestitke i aplauzi

"Prilazili su mi ljudi sa plaže i čestitali, mnogi su i aplaudirali. Pošto slabo govore engleski, Grci su mi podignutim palcem uvis dali do znanja da je Novosađanin živ i da je dobro. Pokušaću da saznam u kakvom je stanju", dodaje dr Krčevinac. Ona kaže da je neopisiv osećaj kada se u ovakvim uslovima nekom spase život.

"Ja sam samo radila svoj posao", govori skromno. - Srećna sam i ponosna i nadam se da će se ovaj srpski turista uspešno oporaviti i zdrav vratiti u domovinu.

BONUS VIDEO: 

Espreso intervju, Joška Broz

(Espreso.rs / Večernje Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media