NE ZNAM ŠTA VAM NIJE JASNO! LGBT osobama mora da se omogući stupanje u brak! KRLE TVITNUO, A ONDA JE POČEO ODRON OD KOMENTARA!
Foto: Fonet/Nebojša Mandić

gore mreže

NE ZNAM ŠTA VAM NIJE JASNO! LGBT osobama mora da se omogući stupanje u brak! KRLE TVITNUO, A ONDA JE POČEO ODRON OD KOMENTARA!

Ako je Nebojša Krstić želeo da zapodene diskusiju i izazove revolt i bes tviteraša, što onih anonimnih, što kolega političara, u tome je uspeo

Objavljeno: 17.09.2018. 10:19h
  • 167

Parada ponosa, održana je juče po osmi put u Beogradu. Iako je sve prošlo u najboljem redu, bez većih incidenata, društvene mreže danas vrve od komentara, rasprava i reakcija na ovu temu. 

Nebojša Krstić oglasio, ovim povodom, na svom zvaničnom Tviter nalogu, "lobirajući" za to da se LGBT osobama omogući stupanje u brak, kako bi i oni kao heteroseksualci mogli da ispunjavaju svoja, kako je napisao, zakonska prava. Dodao je još i kako ne razume šta u svemu tome nije jasno, te kako ne zna kakva bi debata na tu temu još mogla da se vodi. 

- Ako heteroseksualni ljudi mogu da sklapaju brakove i time budu u situaciji da ostvaruju svoja zakonska prava, to isto mora biti omogućeno i LGBT ljudima, jerbo su po Ustavu RS svi građani Srbije RAVNOPRAVNI. Ne razumem šta ovde nije jasno i šta o tome ima dalje da se debatuje - napisao je Krstić. 

Ako je Nebojša Krstić želeo da zapodene diskusiju i izazove revolt i bes tviteraša, što onih anonimnih, što kolega političara u tome je uspeo, jer se u komentarima vodila "opasna borba" oko toga šta Ustav RS predviđa i šta po Ustavu jeste ravnopravnost. 

Svi oni koji nisu želeli da podrže ovaj Krstićev lobi pozivali su se na član 62 Ustava Srbije koji glasi:

Svako ima pravo da slobodno odluči o zaključenju i raskidanju braka. Brak se zaključuje na osnovu slobodno datog pristanka muškarca i žene pred državnim organom. Zaključenje, trajanje i raskid braka počivaju na ravnopravnosti muškarca i žene. Brak i odnosi u braku i porodici uređuju se zakonom. Vanbračna zajednica se izjednačava sa brakom, u skladu sa zakonom.

Jedan od Tviteraša upravo je ovaj član Ustava naveo u komentarima:

Na šta je Krstić uzvratio rečima: 

Tviteraš mu je opet odgovorio kako sklapanje braka nema nikakve veze sa ravnopravnosti, te kako svi jesu ravnopravni ali ne ispunjavaju predviđene uslove za stupanje u brak. Uslovi za stupanje u brak predviđaju da osobe nisu u krvnom srodstvu i da su različitih polova, navodi ovaj tviteraš:

Onda su se javile i nove ideje, kako ne treba da se narušava "tradicionalistička" definicija braka, te kako bi se zajednica LGBT osoba mogla da se naziva nekim drugim imenom:

Na šta je Krstić odgovorio donekle afirmativno:

U raspravu se uključila i Vjerica Radeta, pozivajući se na gore pomenuti član iz Ustava Republike Srbije:

Na šta je Krstić hladnokrvno odgovorio kako isti treba da se promeni:

Neki nisu želeli da ostanu elokventvni i da raspravljaju na pristojan način, pa su delili i uvrede:

Našla se tu i uvreda na Krstićev račun lično:

Bonus video:


Espreso intervju - Branislav Nedimović

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media