KO JE ANONIMNI HEROJ SRBIJE? Dobročinitelj uplatio 71.000 EVRA za malog Dušana Todorovića!
Foto: Partizan.rs

Vest koja nas je sve obradovala

KO JE ANONIMNI HEROJ SRBIJE? Dobročinitelj uplatio 71.000 EVRA za malog Dušana Todorovića!

Kompletan novac za lečenje za lečenje malog Dušana Todorovića uplaćen je na račun klinike u Barseloni

Objavljeno: 13:31h

Sav novac za lečenje Dušana Todorovića (4) uplaćen je na račun klinike u Barseloni, saznaje, a očekuje se da tokom večeri dečak otputuje na lečenje u Španiju.

Kako je za Blic rečeno u Fondaciji "Podrži život", oni su putem donacija prikupili 119.391 evro, dok je anonimni donator uplatio ostatak novca, odnosno 71.921 evro, direktno na račun klinike.

- Sve je završeno. Skupili smo novac. Veliki deo novca je uplatio donator iz inostranstva. On je insistirao da bude anoniman i da novac uplati direktno klinici - kaže upravitelj Fondacije Ratomir Antonović.

Anonimni donator je inače stupio u kontakt sa roditeljima bez posredovanja Fondacije.

Obaveštenje o prikupljenom novcu objavljeno je i na društvenim mrežama. Kako su naveli, pomenutu sumu sakupili su od četvrtka 6. septembra do danas, ali u to ne ulazi prihod od SMS poruka, kao ni iznosi koji su uplaćeni danas na račun Fondacije i devizni iznosi koji su uplaćeni u petak 14.09.2018. godine.

"U ponedeljak 17.09.2018. godine javno ćemo dostaviti izveštaje o preostalim sredstvima koja su prikupljena, nezvaničnom broju SMS poruka koje su poslate kao i nezvaničnom iznosu koji će operateri uplatiti po ugovoru koji imaju sa Fondacijom i plan realizacije preostalih osam akcija, koje su trenutno pokrenute", piše u saopštenju Fondacije, koja se zahvalila svima koji su učestvovali u akciji.

Dušanov život je ugrožen i očekuje se da će već večeras zbog hitnosti otputovati u Barselonu na kliniku "Sant Joan de Deu". Njemu se vratio karcinom - neoblastoma.

Prvi simptomi njegove bolesti javili su pre dve godine, kada je primećen pad hemoglobina u njegovoj krvi. Tada je pedijatar u Domu zdravlja u Svilajncu napipao u trbuhu deteta "strano telo", nakon čega ga je uputio u Beograd. Prilikom kasnijih analiza, Dušanu je dijagnostikovan maligni tumor.

Posle biopsije, dobio je hemoterapiju, što je uticalo da se kancer smanji do veličine koja je mogla da se operiše. Prva operacija urađena je u eksperimentalnoj klinici "Sent Jude", u Memfisu (SAD). Posle toga lečenje je nastavljeno u Srbiji, gde je urađena transplantacija koštane srži u Institutu za majku i dete u Beogradu, gde je Dušan primio i hemoterapije.

Tumor se međutim vratio i Dušan mora hitno da ide u kliniku u Barselonu, na dodatnu dijagnostiku, testiranje i analizu krvi, ali i da primi dva ciklusa hemoterapije i imunoterapiju.

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.