SAOBRAĆAJAC ALEKSANDAR JE JUNAK NIŠLIJA! Čovek je visio s bedema, ali on je priskočio upomoć: Strahovao sam da neću stići i da će svakog trena skočiti!
Foto: Filip Plavčić

heroj dana!

SAOBRAĆAJAC ALEKSANDAR JE JUNAK NIŠLIJA! Čovek je visio s bedema, ali on je priskočio upomoć: Strahovao sam da neću stići i da će svakog trena skočiti!

Živanović je tokom skoro četvrt veka policijske službe, čak 16 godina proveo u interventnoj policijskoj jedinici, gde je stekao veliko iskustvo u postupanju u kriznim situacijama

Objavljeno: 17:26h

Komandir ispostave saobraćajne policije za auto-put Aleksandar Živanović sprečio je jutros oko 10 časova Nišliju starog oko 50 godina da skoči sa zidina niške Tvrđave u centru grada.

On je pravovremenom reakcijom uspeo da priđe do čoveka koji je bio u stanju nervnog rastrojstva i da ga odvoji od zidina Tvrđave sa kojih je očigledno imao nameru da skoči.

Živanović je oko 10 časova službenim automobilom krenuo iz centrale u Ulici Kosovke devojke ka auto-putu, u obilazak terena, kada mu je u Jadranskoj ulici, ispred niške Tvrđave pažnju privukla grupa ljudi koja je gledala ka vrhu bedema, iznad Stambol kapije.

- Video sam da gledaju na gore i da mi rukama singnaliziraju da se nešto dešava. Pogledao sam i video čoveka koji je već polovinom tela visio nad bedemom. Prednjim delom tela je visio nad ambisom i izgledalo je kao da će svake sekunde da padne na zemlju. Odmah sam parkirao automobil i trkom krenuo ka stazi kojom se dolazi iznad glavnog ulaza u Tvrđavu gde se on nalazio. Strahovao sam da neću stići i da će svakog trena skočiti - priča Živanović.

Kada je došao na bedem iznad Stambol kapije, nesrećni čovek je prednjim delom tela i dalje visio na bedemu. On je iskoristio svo znanje stečeno tokom 24 godine u policijskoj službi da mu priđe i da ga odvoji od mesta sa kojeg je mogao da padne i pogine.

- Prišao sam polako, smireno, da ga ne uplašim i izazovem kontra efekat a onda mu se obratio: „Dođi da porazgovaramo“. On me je video, zastao i na njegovu sreću, pristao da sarađuje. Prišao sam do njega i prigrlio ga za rame u toku razgovora razgovaramo a potom ga polako odveo od bedema u sigurnu zonu. Imao je vidnu povredu na čelu i otežano se kretao zbog, kako je rekao, preloma rebara. Pričao je nepovezano žaleći se probleme a ja sam ga tešio rečima da će se sve rešiti i da će sve biti u redu - priča Živanović.

Ubrzo je na lice mesta došla Hitna pomoć koju je Živanović u međuvremenu pozvao. Hitna pomoć je Nišliju odvezla na psihijatrijski pregled, kako to nalažu procedure u ovim situacijama.

Živanović je tokom skoro četvrt veka policijske službe, čak 16 godina proveo u interventnoj policijskoj jedinici, gde je stekao veliko iskustvo u postupanju u kriznim situacijama.

BONUS VIDEO:

Espreso intervju, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.