SAVA JANJIĆ SE PRISETIO TERORISTIČKOG NAPADA NA NJUJORK: Otvara novu crkvu u Njujorku u znak sećanja na žrtve!
Foto: Printscreen/YouTube/ Radio Gračanica

novi momenti

SAVA JANJIĆ SE PRISETIO TERORISTIČKOG NAPADA NA NJUJORK: Otvara novu crkvu u Njujorku u znak sećanja na žrtve!

On se prisetio da je tada je oštećena i grčka pravoslavna crkva

Objavljeno: 09:22h

Arhimandrit Sava Janjić Iguman Manastira Viskoki Dečani na društvenoj mreži Twiter podelio je objavu na engleksom jeziku u znak sećanja na žrtve poginule u terorističkom napadu na kule Bliznakinje u Njujorku.

On se prisetio da je tada je oštećena i grčka pravoslavna crkva Sveti Nikola koja se nalazila u blizini, a sada je najavio otvaranje nove pravoslavne crkve u blizini Memorijalnog sajma.

- Sećanje na 11. septembar dan terorističkog napada u Njujorku - fotografija Grčke pravoslavne crkve sveti Nikola pod gorućim VTC-om, koja je takođe oštećena u ovoj tragediji. Pamćenje večno za sve žrtve. Uskoro će otvoriti novu crkvu u blizini Memorijalnog sajma 11/9 - tvitnuo je on.

Iguman nije nastavio da polemiše o samom terorističkom napadu i detaljima podizanja nove crkve, već se dotakao političkih tema i odnosa između Srba i Albanaca, što se može videti po komentarima uz objavu:

- Budućnost EU je u stabilnosti, a ona se ne može ostvariti stvaranjem etnički-čistih teritorija na Zapadnom Balkanu 20g. nakon ratova u bivšoj YU. U stvari, to je direktan put u nestabilnost EU. Zato treba istražiti druge opcije u dijalogu Beograd-Priština i pre svega sačuvati mir - objasnio je Janjić.

Ovo nije prvi put da Sava Janjić iznosi svoje mišljenje o Kosovu i Metohiji.

Poznato je da se Iguman ne slaže s rešenjem za Kosovo i Metohiju koje predlaže trenutna srpska vlast i da uvek polemiše na tu temu , pa ne prestaje ni sada.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.