Mihajlović: Aerodrom će početi sa radom za tri sata
Foto: Beta/Miloš Miškov

uskoro rešenje

Mihajlović: Aerodrom će početi sa radom za tri sata

Beogradski aerodrom je do daljeg privremeno zatvoren za sva poletanja i sletanja zbog egipatskog aviona kompanije "Idžipt er" koji je bez putnika sleteo i ostao na poletno-sletnoj stazi usled tehničkih problema

Objavljeno:

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da je na beogradskom Aerodromu "Nikola Tesla" sve bezbedno i da se očekuje da će on za tri sata početi redovno da radi.

- Nije ovo prvi put, Aerodrom "Nikola Tesla" imao je slične situacije. Za tri sata se očekuje da će aerodrom redovno da radi - rekla je Mihajlovićeva za TV Prva.

Ona je pojasnila da su se zapalile gume na avionu egipatskog aviona i da je pitanje za kompaniju da vidi šta se desilo.

- Za sve nas je važno da je sve u redu. Sada se očekuje tehnička služba, ozbiljne analize, istražne radnje, da bi kompanija znala šta se desilo - zaključila je ministarka.

Aerodrom je, kako je istakla Mihajlović, pokazao da može da se nosi sa ovakvim situacijama. Ona je dodala da je preusmeravanje drugih letova manje važno od toga da su "svi živi i zdravi" i da je "sve trenutno bezbedno".

- To su stvari koje su se desile u samom avionu - navela je Mihajlović.

Beogradski aerodrom je do daljeg privremeno zatvoren za sva poletanja i sletanja zbog egipatskog aviona kompanije "Idžipt er" koji je bez putnika sleteo i ostao na poletno-sletnoj stazi usled tehničkih problema.

Reč je o egipatskom avionu tipa "boing 737-800" koji je na "Teslu" sleteo jutros u 4.11.

Avioni preusmereni na okolne aerodrome

Aerodrom "Nikola Tesla" u saopštenju ističe da čini maksimalne napore kako bi poletno-sletna staza što pre ponovo bila u punoj funkciji, ali i ukazuje da uklanjanje aviona sa poletno-sletne staze zavisi od tehničkih mogućnosti za njegovo bezbedno uklanjanje i stanja u kojem se nalazi avion.

"Er Srbija" je navela da su svi njeni avioni preusmereni na okolne aerodrome u regionu. U ovom trenutku je, kako se napominje, neizvesno vreme poletanja u jutarnjem špicu ka 15 destinacija.

"Er Srbija" je u stalnom kontaktu s nadležnima na Aerodromu "Nikola Tesla" i obaveštavaće putnike o novim vremenima poletanja, dodaje se u saopštenju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.