MOŽDA JE FOTOGRAFIJA VAŠE SESTRE ILI ĆERKE NA OVOM SAJTU! Lažni portal za bračno posredovanje zloupotrebio SRPSKE DEVOJKE na vrlo gadan način koji su naplaćivali! (FOTO)
Foto: Profimedia, Screenshot

OPREZ

MOŽDA JE FOTOGRAFIJA VAŠE SESTRE ILI ĆERKE NA OVOM SAJTU! Lažni portal za bračno posredovanje zloupotrebio SRPSKE DEVOJKE na vrlo gadan način koji su naplaćivali! (FOTO)

Devojke nisu prave, već su to lažni profili devojaka, a umesto njih se dopisuju čet operatori

Objavljeno: 11:27h

Usamljenim ljudima, koji sve češće "srodnu dušu" traže na Internetu, ili putem agencija za bračno posredovanje, stručnjaci savetuju oprez pri sklapanju poznanstava, jer različite društvene mreže, ali i agencije, mogu biti paravan za trgovinu ljudima, prostituciju ili pedofiliju.

Na imejl adresu naše redakcije stigla je poruka koja se tiče baš ove teme. Naime, jedna agencija je imala neprijatnosti sa lažnim sajtom za bračno posredovanje DONNADATE.COM, jer su koristili fotografije devojaka koje su promoterke i fotomodeli njihove agencije.

foto: Printscreen/Društvene mreže

Devojke na ovom sajtu nisu prave, već su to lažni profili devojaka, a umesto njih se dopisuju čet operatori. Oni na ovaj način zarađuju, jer muškarci plaćaju novac za upis i dopisivanje. Ovo zapravo znači da čet operatori zarađuju od dopisivanja i lažnog predstavljanja. Agencija je otkrila da koriste i fotografije tri devojke iz Srbije, i to upravo iz njihove agencije, i da su pored njih sasvim obične devojke, koje verovatno ne slute da im se fotografije na društvenim mrežama nalaze baš na ovom sajtu.

Kako se navodi, agencija je potom zamolila da joj se dostave podaci od osobe koja je zloupotrebila fotografije. Uspeli su da dobiju samo ime i prezime i njegovu lokaciju.

foto: Espreso
foto: Espreso
foto: Espreso
foto: Espreso
foto: Espreso
foto: Espreso
foto: Espreso

Na kraju pregovaranja rekli su im samo da su sakrili sajt da se ne vidi u Srbiji, kako ne bi znali čije su slike ukradene i postavljene.

Pretragom imena, informacija i kontakta iz Niške Banje, došli su do zaključka da osoba Marko Ristić koristi nadimak Džim na Fejsbuku i na instagram profilima i da takođe prati veliki broj osoba čak i onih čije je slike nedozvoljeno postavio.

Menadžment agencije je pokušao da stupi u kontakt sa dotičnom osobom, međutim usledila je blokada.

Prijava će biti podneta protiv navedene osobe, kao i protiv sajta.

Na ovaj način želimo da ukažemo šta se sve može desiti devojkama u Srbiji i regionu, i na koji način ljudi zarađuju!

BONUS VIDEO

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.