OVIM OTKRIĆEM JE KONAČNO POTVRĐENO: Srpski narod spada u NAJSTARIJE indoevropske narode! (VIDEO)
Foto: Pixabay

nastariji srpski grad

OVIM OTKRIĆEM JE KONAČNO POTVRĐENO: Srpski narod spada u NAJSTARIJE indoevropske narode! (VIDEO)

Najstariji poznati srpski grad zvao Srb odnosno Tepe Saraban

Objavljeno: 09:56h

Miodrag Milanović, autor emisije Autohtonisti u produkciji HelmCast, tvrdi da se najstariji poznati srpski grad nalazi na iranskoj visiji Laristan u centrtalnoj Aziji.

Emisija "Autohtonisti" se bavi srpskom autohtonističkom školom čiji su predstavnici: Miloš Milojević, Olga Luković-Pjanović, Radivoje Pešić, Momir Jović, Svetislav Bilbija, Miodrag Milanović, mr Slaviša Miljković, Miloš Grozdanović, Slobodan Jarčević, Radovan Damjanović , Dragoljub Antić, Aleksandar Petrović i mnogi drugi.

Milanović kaže da se najstariji poznati srpski grad zvao Srb odnosno Tepe Saraban (Tvrđava Saraban). A da su tu teritoriju rimljani nazvali Laristan jer su tu našli ista kućna božanstva Lare koja su opredhodno videli i na Balkanu.

Milanović je rekao da je Srb naseljen 7000 godina p.n.e. na istoimenom brdu. On je sipričao da je taj lokalitet optkriven tek 1959. godine i da je istraživan punih 50 godina. Milanović tvrdi da je ovim arheološkim otrkićem potvrđeno da srpski narod spada u najstarije indoevropske narode.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.