REKA FEKALIJA PROTIČE PORED KUĆA I BAŠTI! Ovo VRANJSKO NASELJE je pravi HOROR ZA ŽIVOT, a od tamošnjih prizora pripada muka (FOTO)
Foto: Printscreen/RTS

užas

REKA FEKALIJA PROTIČE PORED KUĆA I BAŠTI! Ovo VRANJSKO NASELJE je pravi HOROR ZA ŽIVOT, a od tamošnjih prizora pripada muka (FOTO)

Kroz naselje prolazi kanalizacija koja je urađena pre nekoliko godina

Objavljeno:

Meštani vranjskog prigradskog naselja Palestina nekoliko godina imaju problem sa kanalizacijom. Iako su kuće priključene na kanalizacionu mrežu, fekalije otiču otvorenim kanalima.

Šahte postoje, odvodi iz kuća su urađeni, ali sadržaj iz kanalizacije je na površini zemlje. Formirano je mini jezero od fekalnih voda, koje je pored kuća i bašti.

"Živimo sa mukama. Pet metara kanalizacija od kuće, niti možemo da izađemo uveče ni preko dana, noću ne možemo da spavamo od smrada", kaže Slađana Pavlović, žiteljka naselja Palestina u Vranju.

Vesna Stanković kaže da u ovom vranjskom naselju živi više od 30 godina: "Ali, kako je prošla kanalizacija od tad je užasno. Sve su šahte zapušene, čovek je bušio cevima da ode prljavština."

Kroz naselje prolazi kanalizacija, koja je urađena pre nekoliko godina, ali ne po projektu, kako su tada rekli u Vodovodu. Izvođač koji nije iz Vranja, otišao je bez obaveze održavanja mreže.

"Meni se dvaput vratila voda u kupatilo. Morao sam da plaćam razne majstore da to reše, ali samo privremeno. Mi smo videli da to neće da funkcioniše jer je to loše urađeno", kaže Zoran Stanković iz naselja Palestina.

Otkako postoji problem, obraćali smo se kod gradonačelnika, jer se sve češće zapušava, izlazi na ulice. On nam je obećao da su sredstva stigla, i da će od marta da krene realizacija", kaže Bratislav Dodić.

Za rekonstrukciju kanalizacione mreže obezbeđeno je 7 miliona dinara.

Posle nabavke materijala Vodovod će i ovde urediti kanalizaciju, koja će biti u sistemu kolektora, i koja će voditi do stanice za prečišćavanje otpadnih voda.

Naselje Palestina ima oko tri stotine domaćinstava, nalazi se uz auto-put. I mesto gde se gradi fabrika za prečišćavanje otpadnih voda nalazi se uz Koridor 10, nedaleko od naselja.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.