Svečana promocija NAJMLAĐIH OFICIRA, prisustvuju Vučić i Ana Brnabić, a vojska diže ESKADRILU
Foto: Fonet

promocija 102 kadeta i kadetkinja

Svečana promocija NAJMLAĐIH OFICIRA, prisustvuju Vučić i Ana Brnabić, a vojska diže ESKADRILU

Mnogobrojni članovi diplomatskog kora se nalaze ispred Doma Narodne skupštine

Objavljeno:

Promocija najmlađih oficira Vojske Srbije počela je nešto posle 10 časova intoniranjem državne himne ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu.

Događaju prisustvuju predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić, najviše vojno rukovodstvo, kao i brojni gosti iz zemlje i inostranstva.

Mnogobrojni članovi diplomatskog kora se nalaze ispred Doma Narodne skupštine, a pristigli su i članovi srpske Vlade. Među prvima stigla je ministarka pravde Nela Kuburović u pratnji generala Dikovića.

U prvom redu su predsednik Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić i ministri Aleksandar Vulin, Vanja Udovičić i predsednica Narodne skupštine Maja Gojković. Loši vremenski uslovi nisu uticali na interesovanje građana, pa se tako priličan broj njih okupio ispred Narodne skupštine.

Prvi put ćemo leteti sa imenima tih slavnih heroja, ljudi koju su branili ovu zemlju u ratovima i koji su ovu Vojsku učinili nepobedivom - rekao je Vulin za RTS, najavljujući vazduhoplovni spektakl.

On je dodao da će, osim tri "miga 29", leteti i tri "supergaleba", tri "orla" i tri helikoptera "gazela" što, kako je naveo, pokazuje "jednu narastajuću snagu".

- Danas će pred vama marširati 99 novih kadeta Vojne akademije, pred vama će se sa ponosom svojim rezulatatima predstaviti 29 pitomaca Medicinskog fakuleteta VMA, pokazaće se naši najbolji, naši najhrabriji. Imaćemo čime da se ponosimo pred svetom - kazao je ministar.

U prve oficirske činove biće promovisano 102 kadeta i kadetkinja 139. klase Vojne akademije, među kojima su dva kadeta iz Oružanih snaga BiH i jedan iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Prve oficirske činove dobiće i 29 mladića i devojaka koji su završili Medicinski fakultet Vojnomedicinske akademije, najavljeno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

Najboljima u rangu biće uručene oficirske sablje, najuspešnijim kadetima po vidovima i službama pištolji sa posvetom, a najboljim kadetima Medicinskog fakulteta paradni bodeži.

Program svečanosti će uveličati avijacija Vojske Srbije i nastupi Umetničkog ansambla "Stanislav Binički" i reprezentativnog orkestra Garde Vojske Srbije.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.