TITO JE ZBOG JEDNE ŽENE u papučama i pidžami bežao iz sopstvene kuće! (FOTO)
Foto: Profimedia

o titovoj seksualnosti

TITO JE ZBOG JEDNE ŽENE u papučama i pidžami bežao iz sopstvene kuće! (FOTO)

Tito je sa svojih 60 godina bio vitalniji od ijednog mladića

Objavljeno:

Titov lični lekar dr. Aleksandar Matunović u svojoj knjizi “Jovanka Broz Titova suvladarka” Titovu četvrtu suprugu opisao kao ambicioznu ženu koja je htela da nasledi Tita. Nakon njegove smrti za maršala je rekao da je to “bravar kakvog svet nije video” jer taj bravar je igrao bilijar, šah, kartao se, jahao konje, mačevao se, bavio se gimnastikom, govorio nekoliko jezika...Bio je to aristokratski bravar. I Matunoviću je Jovanka razbila sumnje oko Titove seksualnosti iako je bio svestan koliko je Tito voleo žene.

- Tito je sa svojih 60 godina bio vitalniji od ijednog mladića – pohvalila mu se Jovanka. Jednom prilikom bivši predsednik SFRJ potanko mu je opisao zbog čega ne može odoleti ženama:

“Mladost je bujna i raskošna, ona je proleće života, puna je hormona kao biljka sokova. Mladost je očaravajuće poticajno i kreativno doba. Mlado telo je čvrsto, jedro, puno topline i životne energije. Oči mladih osoba su pune radoznalosti, žara i požude. Koža mladih žena je baršunasta, meka i vlažna. Znoj devojaka i mladih žena ima opojni miris i sladunjav ukus. On je najači prirodni afrodizijak koji deluje preko čula mirisa i okusa, a pojačano se luči u trenucima emotivnog uzbuđenja.”

Dodaje da “mu se Predsjednik u nekoliko navrata žalio kako ga Jovanka Broz noću maltretira, kako je dolazila u njegovu spavaću sobu i cijelu noć vršila pritisak na njega u pogledu kadrovskih i drugih pitanja, ne dopuštajući mu da spava, da je povremeno vrijeđala i njega, da je često bio prisiljen zaključati se u kupaonicu i tako čekati jutro... “

Od dve nevenčane i dve zakonite supruge Matunović tvrdi da mu je Davorjanka Paunović ipak bila najveća ljubav života.

Ozakonili bi svoju vezu da su stigli, no pred kraj rata njegova domaćica, sekretarica i najveća ljubav obolela je od tuberkuloze. Umrla je u Beogradu. Zbog nje je Tito za vreme rata umalo bio isključen iz Partije. Žestoko su ga napadali jer održava odnose u divljem braku. Nije pognuo glavu pred članovima Vrhovnog štaba. Pre bi se partije odrekao nego Zdenke, ali bolest mu ju je uzela.

Zdenku nije olako zamenio s Jovankom. Između nevenčane i venčane supruge, Titove emocije bila je okupirala slavna operska pevačica Zinka Kunc koja je bila udata, i to kažu sretno. Zinka je imala sve što je priličilo budućoj supruzi maršala. Tačnije imala je previše – muža. A Jovanka tada mladost i lepotu. Sa 17 godina stupila je u partizane, prošla vojnu obuku i bila vrstan strelac. Čak je dva puta ranjavana. Svog supruga je prvi puta videla u Daruvaru.

Zamenila je Zdenku na mestu njegove sekretarice i ulazila u kalup žena kakve je Tito rado imao za ljubavnice. Za Titovu suprugu nedostajalo joj je obrazovanja. Kraj njega je mogla opstati samo učena žena koja je znala razgovarati o umetnosti, povesti koliko i make upu. Jovanka je više znala o kalibrima pušaka nego o visokoj modi. Bila je mladi borac, a istovremeno se brinula o mlađim sestrama Zori i Nadi, koje je svojevremeno izvukla iz domova za ratnu siročad u Vinkovcima i Otočcu. One nisu zaboravile njenu žrtvu i jedine su koje su ostale uz nju kada joj je nakon Titove smrti svet okrenuo leđa.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.