JEDAN BEOGRAĐANIN OVOJ DOKTORKI DUGUJE SVOJ ŽIVOT: Borba u Domu zdravlja u Ljigu, mladić preživeo, jer NISU HTELI DA PRIHVATE DA JE MRTAV I ODUSTANU!
Foto: Dado Đilas

svaka čst!

JEDAN BEOGRAĐANIN OVOJ DOKTORKI DUGUJE SVOJ ŽIVOT: Borba u Domu zdravlja u Ljigu, mladić preživeo, jer NISU HTELI DA PRIHVATE DA JE MRTAV I ODUSTANU!

Čak ni kad je medicinska sestra rekla da je mladić mrtav, doktorka nije stala da se bori za njegov život

Objavljeno: 17:07h

Dežurna smena Doma zdravlja u Ljigu spasila je sigurne smrti mladića iz Beograda (30) koji se u toku vožnje u selu Moravci, našao u kritičnom zdravstvenom stanju.

Od sigurne smrti spasila ga je požrtvovanost dežurne ekipe, u kojoj se posebno istakla doktorka Greta Vujaković, koja ni posle pola sata reanimacije nije htela da prihvati da je mladić mrtav.

Danijela Gajić, koja se sasvim slučajno zatekla tu i bila svedok ovog događaja, izjavila je da je čekala u redu Doma zdravlja kada je u jednom trenutku neko javio da je pozlilo nekom momku u toku vožnje i tada "nastala prava jurnjava i pakao".

- Mladića dovoze u kritičnom stanju, bio je modar. Doktorka izdaje jasna uputstva, daju mu adrenalin, kiseonik i priključuju na sve moguće terapije, međutim, sve je uzalud - ispričala je Gajićeva za Glas zapadne Srbije.

- U jednom sam trenutku čula medicinsku sestru kako u suzama govori doktorki Greti da je mladić mrtav, ali ona odbija tu činjenicu, i nastavlja da se bori za njegov život. Posle pola sata aktivne borbe uspela je i vratila u život ovog mladog momka - dodala je Gajićeva.

Dom zdravlja u Ljigu brine o 12.400 osiguranika. Lokacija ove zdravstvene ustanove je problematična jer se nalazi na ušću autoputa i Ibarske magistrale pa su pacijenti izloženi riziku zbog velike frekvencije saobraćaja.

Sa druge strane dodatni problem pričinjava i činjenica da DZ poseduje dva sanitetska vozila koja su zajedno stara pola veka. Jedan je star oko 35 godina, a drugi je nešto mlađi. Ipak, to ih ne sprečava da spašavaju živote!

Dom zdravlja u Ljigu ima 53 zaposlena radnika svih profila, stomatologa, ginekologa i pedijatra.

BONUS VIDEO:

Espreso intervju, Velja Ilić

(Espreso.co.rs / Glas Zapadne Srbije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.