LISTA SE STANJUJE: Preuzimaju prosvetare, topi se višak
Foto: Profimedia

stanje alarmantno

LISTA SE STANJUJE: Preuzimaju prosvetare, topi se višak

Od ukupno 4.580 prosvetara koji se vode kao tehnološki višak, njih više od 636 je u poslednjih nedelju dana raspoređeno po školama u Srbiji

Objavljeno: 06.09.2018. 15:41h

Na listama tehnoloških viškova, koja se ažuriraju u Ministarstvu prosvete, ostalo je još 3.944 prosvetara, koji su uglavnom ostali bez dela norme.

U Ministarstvu prosvete kažu da je broj preuzimanja bio veći, ali da škole još nisu unele podatke u informacioni sistem.

"Broj preuzimanja je mnogo veći. Dešava se da su ljudi preuzeti, a da mi nemao podatke o tome jer škole nisu ažurirale svoje informacione sistema", kaže predsednik Radne grupe za praćenje angažovanja zaposlenih u prosveti Miloš Blagojević.

Ministarstvo prosvete i ove godine uputilo je školama stručno uputstvo da škole moraju da preuzimaju tehnološke viškove i da oni imaju prednost u odnosu na one koji su angažovani po ugovoru na određeno.

Pred početak nove školske godine 4.580 prosvetna radnika postalo je tehnološki višak, od toga 400 radnika zaposlenih u prosveti ostalo je bez ijednog časa.

BONUS VIDEO: 

Espreso intervju, Velja Ilić

(Espreso.rs / Agncije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media