MAJKINA POSLEDNJA ŽELJA JE BILA DA JOJ DECA IMAJU KROV NAD GLAVOM: Dragana i Nedeljko ostali su i bez oca i majke, SRBIJO POMOZI!
Foto: Espreso.co.rs

SRBIJO, PROBUDI SE

MAJKINA POSLEDNJA ŽELJA JE BILA DA JOJ DECA IMAJU KROV NAD GLAVOM: Dragana i Nedeljko ostali su i bez oca i majke, SRBIJO POMOZI!

Kroz koje sve muke i probleme ova deca prolaze svakodnevno

Objavljeno: 12:19h

Mali Nedeljko Jovanović (12) i njegova sestra Dragana (16) žive sami, bez igde ikoga, u iznajmljenom stanu u blizini Valjeva, za koji plaćaju mesečnu kiriju.

Njihov otac preminuo je pre 10 godina, a majku Snežanu izgubili su pre samo 6 meseci, nakon duge i teške borbe sa rakom. Njena jedina želja bila je da dovrši kuću koju je sa suprugom počela graditi, kako bi deca imala svoj krov nad glavom, ali ju je u toj nameri pretekla opaka bolest.

Deca imaju polu sestru, koja se brine o njima koliko god moze, ali ona ima i svoju porodicu o kojoj se stara.

Dragana i Nedeljko su odlični đaci i vredni ljudi. Devojčica prihvata sve moguće poslove kako bi obezbedila sredstva za preživljavanje za njenog mladjeg brata i nju. Od rada u njivi kod komšija, do čišćenja njihovih kuća za sitne novce.

Ljubav koja povezuje ovu sestru i brata najvise nas je dotakla.

Njihova je zelja da se kroz zivot bore sami, ali zajedno, ruku pod ruku, jer bi odlaskom u dom za nezbrinutu decu bili razdvojeni.

Do sada nismo naišli na slučaj gde se ovako mala deca brinu sama o sebi, prepuštena na milost i nemilost životu, komšijama i dobrim ljudima. Kuća koju su njihovi roditelji gradili, na korak je do završetka. Potrebno je dovršiti kupatilo, srediti podove, kao i izolazciju i fasadu kuće.

Hajde da zajedničkim snagama pomognemo ovim mališanima da nastave tamo gde su njihovi roditelji stali. Da dovršimo njihov porodični dom, kako više ne bi trošili novac za kiriju i kako bi ostali zajedno.

Iz inostranstva:

Credit Card: https://28jun.org/#donate

PayPal: https://www.paypal.me/28jun

Donacije iz Srbije:

Ime: 28. JUN

Dinarski racun broj: 265619031000037746

Raiffeisen banka Srbije

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.