Bujošević: Ovo je vreme apsolutne kretenizacije i medija i društva
Foto: Fonet

DA LI RTS TOME DOPRINOSI?

Bujošević: Ovo je vreme apsolutne kretenizacije i medija i društva

Glavni i odgovorni urednik RTS govorio je i o modernim tehnologijama, društvenim mrežama, rijalitijima...

Objavljeno:

Prvi čovek Javnog servisa Dragan Bujošević za novi broj Nedeljnika govorio je o RTS-u, rijalitijima, pristojnosti, medijima, kritikama vlasti i opozicije.

Da je Tijanić uradio ono što smo moj tim i ja uradili u poslednje tri godine, teško da bi iko u Srbiji došao do reči. Potpuno je tačno što je Tijanić rekao da će bez dobrog Javnog servisa Srbija biti umobolna država. Mi smo uradili sve da Srbija ne bude takva. I to je jedan od najvećih uspeha RTS-a u ovo vreme apsolutne kretenizacije i medija i društva. Tijanić je imao sreće da nije živeo u ovoj kretenizaciji, koju je najavio u svom obraćanju studentima novinarstva, čiji su uzroci bahatost, neznanje koje ne zna za sebe, loš ukus, želja za brzom zaradom i nažalost moderne tehnologije, omogućujući svakom idiotu da misli da je Hegel", rekao je u intervjuu za Nedeljnik Dragan Bujošević.

"U najvećem broju svojih 60 godina, a sasvim sigurno u poslednje tri, RTS je bio kičma normalne, pristojne i kulturne Srbije. Zamislite samo kako bi izgledao kulturni život Srbije bez naših Simfonijskog orkestra, Big benda, horova..."

Svega nekoliko dana nakon što je Radio-televizija Srbije proslavila 60. rođendan, prvi čovek Javnog servisa za novi broj Nedeljnika je govorio o RTS-u, rijalitijima, pristojnosti, medijima, kritikama vlasti i opozicije, nadimku "žuti Bujke", "Nemanjićima", Lazi Ristovskom, famoznom "slučaju regleri"... U velikom intervjuu u novom Nedeljniku, Dragan Bujošević osvrnuo se i na rad svog prethodnika Aleksandra Tijanića, kritike koje mu upućuje Aleksandar Vučić, optužbama snimatelja Vasovića, ali i na to zašto je smenjen sa mesta glavnog urednika Politike.

On je govorio i o modernim tehnologijama, društvenim mrežama, napadima na seriju "Nemanjići", igranom i kulturnom programu na Javnom servisu, ali i otkrio da li će RTS prenositi utakmice Crvene zvezde u Ligi šampiona.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Nedeljnik.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.