DOKLE VIŠE DA OBMANJUJETE NAROD: Srbi se pale kao hepo kocke na sve što vide i čuju na internetu, pogotovo kad treba da pljunemo po nama samima! (FOTO)
Foto: lasexta.com, epochtimes-romania.com

PRETERUJEMO NEKAD

DOKLE VIŠE DA OBMANJUJETE NAROD: Srbi se pale kao hepo kocke na sve što vide i čuju na internetu, pogotovo kad treba da pljunemo po nama samima! (FOTO)

Nemojte verovati svemu što vidite na društvenim mrežama

Objavljeno:

Mi Srbi imamo običaj da kritikujemo naše sunarodnike kakav god uspeh oni postigli. Uvek tražimo greške, izjave stavljamo u loš kontekst, niko nam nikada nije dovoljno dobar i uvek se držimo stava " da komšiji crkne krava", ipak, prema sebi smo najgori.

Nedavno rušenje potrpornog zida na koridoru 10 pokrenuo je lavinu negativnih kritika što u medijima, što na društvenim mrežama, a sve na račun političara, investitora, građevinskih inženjera.

Tu možda i jeste neko kriv, sigurno.

Ali, ne moramo širiti dezinformacije kako bi po svaku cenu nekog lažno optužili.

Sve više i više "lažnih priča" kruže internetom, a Srbi kao Srbi poznavajući sami sebe odmah poverujemo u sve što je "najgore".

Nedavno je po društvenim mrežama "buknula" fotografija na kojoj se vidi odsečeno drvo, a sve kako bi na tom mestu nikao novi put negde u Srbiji, tačnije u Sremčici!

Toliko su svi poverovali da je ova glupost nastala u Srbiji, da su neki mogli i da se zakunu da su ovo drvo videli svojim očima, baš tu blizu obdaništa u naselju. Da se razumemo, kada iskrsne bilo koji problem u Srbiji, obično se tu negde u blizini nalaze deca, obdanište, škola...

E , pa to je sam jedna nizu optužbi koja nema veze sa lošim radom nas Srba. Ta slika je nastala negde u Rumuniji, a "vredni" Srbin je brže bolje uslikao, postavio na društvene mreže uz komentar da je to bruka i sramota za Srbiju.

Odečeno drvo u Rumuniji
Odečeno drvo u Rumuniji foto: Printscreen/epochtimes-romania.com

Po ugledu na ovog Srbina, sada se na društvenoj mreži pojavio tvit sa navodnom greškom na Koridoru 11 i to sa sve "dokazom":

Srbine, prevario si se i ti, ali nećeš zamajaviti narod. Naime, potporni stub koji drži most jedim delom se ne nalazi u Srbiji na Koridoru 11. Ta slika jeste realna, ali ne prikazuje sliku Srbije, već slika dolazi iz Španije.

Potporni stub u Španiji
Potporni stub u Španiji foto: Printscreen/lasexta.com

Možda će sledeća fotografija problematike Srba nastati negde na Marsu, ali mi ćemo to već nekako uklopiti u recimo novi ambijent rada RTB Bor i situacije u kom se nalazi nakon što su ga preuzeli Kinezi. Dakle, ne verujte svemu što vidite po društvenim mrežama, postoje laki načini da se fotografije provere, tačnije gde su zaista nastale. Nije teško, samo pitajte "Google", ako Srbi već ne znaju, zna internet!

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.