ODUPRELI SMO SE SRBIZACIJI, ODUPREĆEMO SE I ALBANIZACIJI: Besni rat Albanaca i Bošnjaka u Novom Pazaru!
Foto: Almir Džogović

sukob

ODUPRELI SMO SE SRBIZACIJI, ODUPREĆEMO SE I ALBANIZACIJI: Besni rat Albanaca i Bošnjaka u Novom Pazaru!

Sandžačke novine prve upozoravale na albanske špijune

Objavljeno:

U Sandžačkim novinama pojavio se redakcijski tekst koji govori o njihovoj borbi protiv, kako kažu, "albanizacije Sandžaka". Prenosimo ga:

"Nakon što su Sandžačke novine prve upozorile sandžačku javnost na opasnu akciju albanizacije sandžačkih Bošnjaka, poslije izvesnog vremena mnogima je postalo jasno da smo ispravno reagovali i upozorili na delovanje albanskih špijuna u Sandžaku i unutar BNV ali i aktivnosti pojedinih Bošnjaka koji su “prodali veru za večeru” i postali isturena velikoalbanska ruka u Sandžaku.

Naravno da Sandžačke novine cene bratski i herojski albanski narod kao i većina Bošnjaka, ali se oštro protive onim albanskim pojedincima i organizacijama koji negiraju Bošnjake i žele ih poalbanašiti i nasilno im nataknuti ćulah na fes. A upravo to pokušava jedna grupa albanskih špijuna u Sandžaku. I što pre shvate da im je trud uzaludan i da samo može dovesti do zahlađenja odnosa između dva bratska naroda, to bolje po njih.

Oni pokušavaju poturiti jednu perfidnu formulu po kojoj ako nisi za albanizaciju onda si za srbizaciju. No, trebaju shvatiti da su Sandžačke novine i Bošnjaci za bošnjakizaciju Bošnjaka.

Sandžačke novine i naša saradnička mreža, koja je najozbiljnija u Sandžaku, pišu i djeluju u skladu sa interesima svoga bošnjačkog naroda. Naravno, da to ne mogu shvatiti pojedine prodane duše koje su za šaku dolara pristali da negiraju sebe a da promovišu tuđi narod u Sandžaku. Oni misle da ako smo protiv albanizacije, automatski primamo novac od Srba i Beograda. Njihova logika je jednostavna. Ako su oni primili novac od velikoalbanskih asimilatora, onda oni koji su protiv toga su primili novac od velikosrpskih asimilatora. Ne shvataju takve glave da ima ljudi koji svoju naciju i narod vole više od šake prljavih narko dolara i da su spremni biti na braniku Bošnjaka i Sandžaka samo iz ljubavi prema njima.

Takvi su u svrhu albanizacije pokrenuli i portal Pešter Press na kojem na najprimitivniji i najnepismeniji mogući način vrše velikoalbansku propagandu.

Tu možete pročitati i ovu rečenicu: “Svi običaji i tradicija su iz naših plemena nasleđeni i danas se praktiju a od njih skoro devedeset posto su albanski običaji i tradicija, jer su Sandžaklije skoro 90% albanskog porekla.” I ne samo ovo nego su tu i karte velike Albanije u čijem sklopu je pola Sandžaka.

Naravno, da za takve poduhvate i portale se dobijaju pozamašne svote novca i naravno da ćemo mi skromno, besplatno, ali punog srca braniti naš narod sa istim žarom nevezano da li ti napadi dolazili od Srba, Crnogoraca ili velikošiptarskih agresora."

Bonus video:

Espreso intervju - Velja Ilić

(Espreso.co.rs/Sandžačke)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.