EVO, SKINITE MI SVU KOŽU I PRESADITE JE MOM DEJANU: Zoričin sin se BORI ZA ŽIVOT, izgorelo mu je 62 ODSTO TELA, ovo je njena priča! (VIDEO)
Foto: Espreso.co.rs

Apel za pomoć!

EVO, SKINITE MI SVU KOŽU I PRESADITE JE MOM DEJANU: Zoričin sin se BORI ZA ŽIVOT, izgorelo mu je 62 ODSTO TELA, ovo je njena priča! (VIDEO)

Porodici Marić u samo jednom trenu se srušio ceo svet

Objavljeno:
Milica Božinović

- Tu noć me je sin probudio dva sata posle ponoći i rekao mi da gori kuća. Čula sam jauk i videla da je sve u plamenu - ovim rečima počinje priču Zorica Marić, čiji se sin bori za život nakon opekotina koje je zadobio u požaru koji je izbio u njihovoj porodičnoj kući u Oglađenovcu blizu Valjeva.

Prema Zoričinim rečima, njen sin Dejan Marković dozivao je pomoć, ali ga niko od komšija nije čuo.

- Brzo sam istrčala i pozvala Hitnu pomoć i vatrogasce. Stravičan prizor. Nisam znala da li mi je sin živ, koliko je izgreo - priča drhtavim glasom naša sagovornica i dodaje da je ona sa komšijom gasila vatru dok nisu došli policija i vatrogasci.

Zorica navodi da se najviše uplašila kad je videla da joj sina nema.

foto: Espreso.co.rs

- Nigde ga nije bilo, a onda sam čula kako kuka. Molila sam ga da se skloni, jer je njegov život bitniji od bilo čega. Kuća je izgorela potpuno, sve se pretvorilo u zgarište. 62 odsto Dejanovog tela je izgorelo - priča ova nesrećna žena.

Dejanu su najviše izgorele ruke, ali njegova majka Zorica i supruga Slavica su mu pomogle, jer je Dejanu presađena njihova koža. Nesrećnom čoveku su potpuno izgorela i leđa.

- Tomislav Savić i Milivoje Mitrović su takođe donori. Želeli su da pomognu mom detetu i dali su mu svoju kožu i zbog toga sam im beskrajno zahvalna. Mogu samo da kažem da su oni sad moja familija. Oni su trenutno tu na Klinici za opekotine, plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju.

Zorica navodi da je nakon previjanja u Valjevu, Dejan u Beograd na Kliniku za opekotine plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju prebačen 20. avgusta.

- Mi smo uveče došli tu, načelnica ga je operisala rekla je sestri "Izvedi ga do prozora, jer sad će ga videti, pa ko zna kad". Mi smo tu gore stajali i pričali s njim. Videla sam mu podbulo lice. Nije rečeno da je oštećeno i pričao je s nama - rekal je Zorica, Dejanova majka za "Espreso".

Ona je dodala i još kako ju je sin pitao "je li tamo sve pogašeno?", te kako mu je ona odgovorila kako jeste i da ništa ne brine.

- Ne sme niko da mu kaže istinu, uznemirio bi se. On je izolovan kao pod staklom i njegov život je u opasnosti svakog momenta - objasnila je naša sagovornica.

Doktorka je rekla, kako kaže Zorica, da joj je sin za sad stabilno, ali da zapamte ono što im je rečeno na početku - da može da dobije bakteriju, da još svašta može da se desi, te da mu život visi o koncu.

- Moja i koža moje snahe koju smo dale da se presadi su se "primile" - navodi sagovornica "Espresa".

foto: Espreso.co.rs

Ona je rekla i kako im je koža skidana u nekoliko navrata, te kako će i one da imaju manje ožiljke. Objasnila je i kako su da bi donirale kožu morale da urade mnoge nalaze, pa i test na sidu.

Majka nastradalog čoveka rekla je i kako je doktorku pitala, da li ona može da donira svu kožu koja je potrebna njenom snu.

- Evo skinite sve sa mene - rekla je očajna majka, na šta joj je doktorka odgovorila da ne može da ugrozi njen život.

- Pa zar je bitan moj život? Neka on preživi, to je najbitnije - navodi naša sagovornica.

Dejanova supruga Slavica saznala je za požar, kako je rekla, od svekrve Zorice, jer ona je u vreme požara radila u sušari. Kada smo je pitali da nam prokomentariše sve što im se desilo, ona je zanemela i jedini komentar koji je imala bio je "Sačuvaj Bože".

Njena svekrva Zorica preuzela je reč pa je objasnila kako su ovo dvoje mladih ljudi veliki radnici.

foto: Espreso.co.rs

- On je moler, on nije stajao. Malinu, kupinu, oni toliko toga imaju, da "padaju na nos" od posla, a cena svega toga je nikakva, pa i nemaju od toga gotovo ništa. Ona je isto veliki radnik. I taman su tu staru kuću generalno sredili, pokupovali sve stvari, da se odvoje i osamostale - priča Zorica.

Na pitanje šta je uzrok požara, Zorica je imala kratak odgovor - Laptop.

- Mali je igrao igrice ceo dan i televizor nikada nisu gasili, ja sam govorila da gase. Bilo je i mnogo kablova. Požar je buknuo u dva posle ponoći - objasnila je ona.

Naša sagovornica rekla je kako se oni u sredu vraćaju kući, a da je neizvesno koliko dugo će njen sin ostati u bolnici, te kako će oporavak sigurno da traje dugo. Dodala je još i kako nemaju gde, te kako će morati da traže neku pomoć i stan u Valjevu. Slavicin sin iz prvog braka koji je živeo sa njom i Dejanom, kako nam je ova žena objasnila zaostao je u razvoju, te je zbog njega preka potreba da se u što kraćem roku smeste u neki stan.

- U Valjevu sada moramo da tražimo nešto, jer mi nemamo gde. Njen sinčić iz prvog braka je zaostao u razvoju, moramo da nađemo nešto. Oni moraju na stan, nemaju gde - rekla je Zorica i dodala kako nikada nije mislila o kući i materijalnim stvarima, te kako je "najvažnije da njen sin ostane živ, da se spase i da bude dobro".

Zorica se obratila za pomoć svim ljudima dobrog srca rečima:

- Meni je najvažnije da moj sin preživi. Drugo, ako neko može da pomogne, apelujem na ljude, nemamo ništa, ostali smo bez kuće i svega u kući. Zahvaljujem se svima koji su već počeli da nam pomažu. Zahvaljujem ljudima koji su dali donaciju i koji su sada trenutno ovde u bolnici, Tomislavu Saviću i Milivoju Mitroviću. Oni su od sada moja familija - zaključila je Zorica za "Espreso".

Ovim putem naš portal Vas poziva da pomognete Slavici i Dejanu, kako god možete. Ovoj porodici je pomoć preko potrebna, a građani Srbije su više puta dokazali da osećaju empatiju prema svojim sugrađanima.

Svi koji im mogu pomoći, neka se jave Slavici Jovanović, Dejanovoj suprugi na broj telefona: 064/5053629

BONUS VIDEO:

Espreso intervju, Velja Ilić


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.