OD SEPTEMBRA NOVI REPERTOAR ZA FONTANU NA SLAVIJI: Osnovana komisija za muziku iz fontane!
Foto: Dragan Kadić

noviteti

OD SEPTEMBRA NOVI REPERTOAR ZA FONTANU NA SLAVIJI: Osnovana komisija za muziku iz fontane!

Stanari okolnih ulica koji su se žalili na neprikladno vreme emitovanja moći će da odahnu

Objavljeno:

Polovinom septembra ove godine fontana na Slaviji će dobiti nov muzički repertoar, budući da je formirana nova komisija za realizaciju umetničkog rada fontane. Uz to, za najmlađe sugrađane će biti emitovane dečije pesme, a biće promenjen i termin i dužina emitovanja muzike.

Fontana na Slaviji će od sredine septembra dobiti novi repertoar, a o muzici koja će se slušati sa nje odlučivaće komisija u kojoj su dva kompozitora, direktor "Dadova" i jedan od čelnika "Beogradskog vodovoda".

Nešto više od godinu dana od kada je fontana na Slaviji počela da emituje muziku, repertoar pesama će biti promenjen. Od jeseni će ga činiti više od 80 muzičkih numera različitih žanrova, a vikendom će se za najmlađe sugrađane puštati dečije pesme.

- Broj muzičkih numera biće povećan, odnosno muzika će biti raznovrsnija. Komisija će odabrati više od 80 numera, koje će se emitovati sa fontane u narednom periodu. Radi se o popularnim melodijama domaće zabavne, pop-rok, ozbiljne i dečije muzike, kao i numerama iz najgledanijih domaćih filmova i serija - kaže Vladirim Šobot, rukovodilac Službe za komunikaciju i koordinaciju odnosa sa javnošću JKP “Beogradski vodovod i kanalizacija”.

Oformljenu komisiju za realizaciju umetničkog rada fontane na Trgu Slavija, kako se ovo telo zove, čine kompozitor Vladimir Graić, kompozitor Miroljub Aranđelović Rasinski, direktor Omladinskog pozorišta “Dadov” Vladimir Mijović i izvršni direktor za vodovodni sistem “Beogradskog vodovoda i kanalizacije” Pavle Janković.

Vladimir Graić Graja, inače, poznat je kao kompozitor pesme “Molitva” kojom je Marija Šerifović pobedila na Evrosongu 2007. godine, a osim toga njegove su i “Ludi letnji ples” Flamingosa ili neke od pesama Maje Nikolić, a Miroljub Aranđelović Rasinski kompozitor je klasične i filmske muzike.

Stanari okolnih ulica koji su se žalili na neprikladno vreme emitovanja, ali i na veoma mali broj numera koje se vrte godinu dana, moći će da odahnu, jer je Šobot najavio i da je u planu menjanje termina i dužine emitovanja.

- Umesto od 20 do 22 sata, fontana će “pevati” svakodnevno od 19.05 do 19.30 sati, a vikendom će vreme od 12.05 do 12.30 biti rezervisano za dečiju muziku - kaže Šobot.

Bonus video:

Espreso intervju - Marija Obradović

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.