Cikloni donose Srbiji ludo vreme! Sprema se temperaturni šok opasan po zdravlje

nagle promene

Cikloni donose Srbiji ludo vreme! Sprema se temperaturni šok opasan po zdravlje

Temperature u Srbiji veoma retko u sred zime idu i do 22 stepena u plusu, kao što će biti slučaj ovih dana, a to može biti fatalno za hronične bolesnike
Objavljeno:

Iako je kalendarski još zima, snega "ni od korova". Da li biste skočili i plivali u snegu? Ovi ljudi su ili ludi ili ludo hrabri! (VIDEO) Jutro jeste osvanulo pretežno oblačno sa kišom, ali će se tokom popodneva razvedriti, a temperatura znatno porasti. To je samo početak visokih temperatura koje nas očekuju u narednih nekoliko dana. Prema rečima portparolke Hitne pomoći Nade Macure, nagle promene vremena, posebno iz hladnog u toplo, najteže podnose hronični bolesnici.

- Ovakve promene najteže podnose starije osobe i hronični bolesnici. Ipak, ukoliko se pridržavaju saveta lekara i te promene se lako "pregrme". Bitno je redovno uzimati terapiju, ali i biti umeren u fizičkim poslovima i hrani - rekla je Macura i dodala da su savet lekara Hitne pomoći noćas tražile i zdrave osobe koje su imale simptome vrtoglavice. Zimske temperature u Srbiji veoma retko idu i do 22 stepena u plusu. Ovaj fenomen dešava se svake pete godine.
- Cikloni sa Atlantika stalno prolaze ovuda, pred njihov dolazak vreme je toplo, a kada odlaze postaje hladno. U zavisnosti od jačina ciklona menja se i temperatura, objašnjava meteorolog Nedeljko Todorović. On objašnjava da pred zahlađenje dolazi do porasta temperature i obrnuto. - Poveremeno se dogodi da u ovom periodu temperature budu iznad proseka - rekao je on i dodao da ove zime, čini se, osim na planinama, više nećemo imati snega. (Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.