STEFAN JE SVE ODUŠEVIO U SLAGALICI: Sada je heroj svog grada, a njegova priča je I VIŠE NEGO ZANIMLJIVA! (FOTO)
Foto: preentscreen/

Junak slagalice

STEFAN JE SVE ODUŠEVIO U SLAGALICI: Sada je heroj svog grada, a njegova priča je I VIŠE NEGO ZANIMLJIVA! (FOTO)

Stefan Stošić osvojio je simpatije gledalaca najpopularnijeg TV kviza kod nas „Slagalice"

Objavljeno: 14:21h

Stefan Stošić, osvajač četvrtog mesta u 106. ciklusu TV kviza „Slagalica“ uvek voli da svrati u rodno Vranje, a trenutni odmor u svom gradu koristi za sumiranje utisaka sa takmičenja, ali i odmor pred nove obaveze u profesionalnoj karijeri.

Stefan Stošić osvojio je simpatije gledalaca najpopularnijeg TV kviza kod nas „Slagalice“, ali i oduševio svoje Vranjance ređajući pobede kao od šale.

Po profesiji diplomirani biolog, zaposlen u Institutu za zaštitu bilja, pokazao je široko obrazovanje i znanje iz svih oblasti, ali ipak smatra da je, pored znanja, u kvizu neophodna i doza sreće.

- Iskreno nisam očekivao ovakav uspeh, ne zato što nemam veru u sebe, već zato što treba imati i malo sreće.

Bitno mi je bilo da pobedim uprvoj epizodi, a onda sam išao iz emisije u emisiju fokusirajuči se samo na predstojeći meč, što je recept da ne dođe do večeg razočarenja u slučaju poraza.

Poraz u polufinalu jeste razočarenje, ali sam generalno zadovoljan svojim učinkom jer sam imao sedam pobeda i najveći broj poena u tom ciklusu i pored toga što sam osvojio „samo“ četvrto mesto – kaže Stefan.

Pored nauke koja mu je životni poziv, Stefan ima široko polje interesovanja, voli pop kulturu i istoriju umetnosti, što mu je dobro došlo u kvizu.

U Beogradu, gde godinama živi, veliki je izbor kulturnih dešavanja koja je šteta propustiti, tako da je Stefan redovni posetilac izložbi i velikog broja festivala koji se organizuju u prestonici.

Gledanje „Slagalice“ je porodični ritual i termin za malo „kućno“ takmičenje u znanju, pa je i Stefan poželeo da svoje umeće isproba i u zvaničnoj konkurenciji.

- Dugo sam želeo da se prijavim, ali nisam sve dok nisam uhvatio malo duži period slobodnog vremena za vreme praznika i otišao na prvi test.

Prošlo je više od mesec dana od toga, već sam i zaboravio na "Slagalicu" kada je stigao poziv od produkcije, otišao sam na snimanje i ostalo je istorija – priča Stefan kroz smeh.

Nakon svega što je prošao, najradije se seća voditeljke Milice Gacin sa kojom je ćaskao i van snimanja, budući da je njena ćerka veoma zainteresovana za biologiju, Stefanovu struku.

Stefan Stošić je prva znanja sticao u Vranju, najpre u O.Š. „Jovan Jovanović Zmaj“, a zatim i u GImnaziji „Bora Stanković“.

Mnogo mu je značilo i angažovanje u Regionalnom centru za talente, gde je direktorka Tanja Stošić, pored znanja, registrovala i njegovu otvorenost i pričljivost, zbog čega je više puta pričao za medije.

To mu je, kaže, kasnije pomoglo i u „Slagalici“ u razbijanju početne treme koja zahvati većinu takmičara, ali i na fakultetu prilikom polaganja ispita i radova.

Takođe je volontirao i u Grupi 484, što mu je omogućilo i da pohađa razne seminare i proputuje Srbijom.

Stefan je trenutno fokusiran na doktorat koji planira da završi do kraja sledeće godine, nakon čega želi da nastavi sa stručnim usavršavanjem i istraživačkim radom.

Kako mu je stvarno malo falilo da uđe u finale „Slagalice“, Stefan ima ambiciju da se ponovo prijavi i nadmeće u znanju.

- Ipak, trenutno sam zaokupljen karijerom tako da ću možda ponovo da pokušam za dve godine.

Jedan od takmičara je osvojio drugo mesto, a onda se ponovo prijavio nakon 10 godina i pobedio.

Uvek postoji ta opasnost da naletite na nekog boljeg ili vam „ne legnu“ pitanja pa izgubite u prvoj emisiji, ali nisam lažno skroman, verujem u sebe i želeo bih da se ponovo oprobam u kvizu i poboljšam rezultat – kaže Stefan Stošić.

Bonus video

(Espreso.co.rs / Ok radio)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.