BEOGRAĐANIN OTIŠAO DA REGISTRUJE AUTOMOBIL I DOŽIVEO FRAS: Platio sam 3.000 SKUPLJE nego prošle godine, više ništa nije BESPLATNO!
Foto: Vladimir Šporčić / Profimedia

udaranje po ušima!

BEOGRAĐANIN OTIŠAO DA REGISTRUJE AUTOMOBIL I DOŽIVEO FRAS: Platio sam 3.000 SKUPLJE nego prošle godine, više ništa nije BESPLATNO!

Postavlja se pitanje - da li su vozači u Srbiji novčano "opremljeni" za sve novine koje su stupile na snagu?

Objavljeno:

Po novim, strožim pravilima koja su pre nešto više od mesec dana počela da se primenjuju, predviđen je znatno rigorozniji i skuplji tehnički pregled. Novine su najavljene kao potreba i zahtev za većom bezbednosti u saobraćaju, a građani su iste sačekali hvatajući se za glave, jer stiže novi udar na džep. Realno gledano, ne može se reći da je sve bio baš toliki šok, s obzirom da živimo u Srbiji, a ne na Marsu...

Besplatni tehnički pregled otišao je u zaborav. Pregled košta od 2000 do 4000 dinara i nemoguće je registrovati vozilo, pre nego ga majstori detaljno pregledaju. Ko pokuša da registruje automobil bez tehničkog pregleda rizikuje da završi u zatvoru, i to od tri meseca do pet godina, a zatvorska kazna preti i vlasniku vozila, kao i vlasniku tehničkog pregleda!

Ipak, niko nije naglasio da će sa "skokom" cena tehničkog pregleda, poskupeti i cena regsitracije. Naime, Beograđanin N. S. (34) kaže za Espreso.co.rs da je papreno platio registraciju za njegovog "punta".

Tehnički pregled
Tehnički pregled foto: Vladimir Šporčić

- Morao sam prvo da zakažem tehnički pregled. Ne može više ko kako hoće da dođe. Došao je čovek 8 fotografija automobila je uslikao. Auto je bio na kanalu skoro pola sata. Sve su mu pregledali. Nije mi bio problem da sačekam, ali iznenađenje je došlo kada sam sve to trebao da platim - kaže nam on.

Prema njegovim rečima do sada je za svog "ljubimca" registraciju plaćao neki dinar preko 14.000, a sada je platio čak tri hiljade skuplje.

Nalepnica registracije
Nalepnica registracije foto: MUP Promo

- Stvar je u tome što je skočila cena tehničkog pregleda. Koji je do sada bio džabe. Jer sam na istom mestu gde sam obavljao tehnički i registrovao vozilo, ali sada toga nema više. Jedva sam se snašao, skinuo nešto novca sa kartice, a srećom poneo sam i ček pa sam uspeo da platim registraciju - kaže naš sagovornik.

Naime, do stupanja novina, vlasnici automobila imali su mogućnost da prilikom registracije vozila, na istom mestu tehnički pregled dobiju "gratis". Sada je, sve su prilike, cena regsitracije skočila tačno za onoliko koliko je tehnički pregled postao skuplji.

Ako uračunamo i "pregled" automoehaničara, koji kontroliše čitav automobil pre odvoženja vozila na tehnički, iznos vrtoglavo raste.

Podsetimo, vasnici automobila najpre moraju da zakažu tehnički pregled i nema "gledanja kroz prste". Neće se više tolerisati oštećena šoferšajbna, sitna korozija, neispravni trapovi, gume, nedostatak katalizatora i filtera. Pregled traje pola sata i za vreme provere ispravnosti Vi ne smete da priđete vozilu. Automobil na kraju završava sa dokumentovanim fotografijima (prednje, zadnje, leve i desne strane vozila i brzinomer).

Tehnički pregled
Tehnički pregled foto: Vladimir Šporčić

Postavlja se pitanje - da li su vozači u Srbiji novčano "opremljeni" za sve novine koje su stupile na snagu?

BONUS VIDEO:

Bili smo u stanu u kom je nekada živela književnica Desanka Maksimović! Pogledajte kako smo se proveli!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.