KRKLJANAC NA GRANICAMA: Na Batrovcima se čeka po 7 sati, reagovala i POLICIJA koja usmerava NEPREGLEDNE KOLONE! (FOTO)
Foto: WWW.AMSS.ORG.RS / SCREENSHOT

KOLAPS

KRKLJANAC NA GRANICAMA: Na Batrovcima se čeka po 7 sati, reagovala i POLICIJA koja usmerava NEPREGLEDNE KOLONE! (FOTO)

Saobraćajni policajci koji to vrlo retko rade, danas su se uključili u rešavanje tog problema i vozila koja idu ka Hrvatskoj preusmeravaju ka Šidu, ka jednom od alternativnih prelaza na granici sa Hrvatskom...

Objavljeno:

Gužve na Batrovcima ne prestaju, naprotiv, kako odmiče dan kolone su sve duže. Od ranog jutra na ulaz u Hrvatsku iz Srbije na ovom prelazu se čeka sedam sati, a duža čekanja sada su i na alternativnim prelzima gde se saobraćaj preusmereva kako bi se koliko-toliko rasteretili Batrovci.

Gužve su i na Horgošu, gde su trenutno na izlazu iz Srbije zadržavanja na našem graničnom prelazu oko 120 minuta, međutim, nije poznato kakva je situacija kod Mađara.

Saobraćajni policajci koji to vrlo retko rade, danas su se uključili u rešavanje tog problema i vozila koja idu ka Hrvatskoj preusmeravaju ka Šidu, ka jednom od alternativnih prelaza na granici sa Hrvatskom.

Gužve na granicama
Gužve na granicama foto: WWW.AMSS.ORG.RS / SCREENSHOT

Naš AMSS saopštio je da su zadržavanja na Batrovcima višečasovna, dok iz Hrvatskog autokluba (HAK), pandan našem AMSS, sitižu informacije da se na graničnom prelazu Bajakovo-Batrovci čeka čak sedam sati.

U AMSS procenjuju za "Blic" da u popodnevnim satima gužva biti još veća, a isto takvo stanje produžiće se tokom predstojećeg vikenda.

- Najbitnije je što su saobraćajni policajci počeli da preusmeravaju vozače na Adaševce, odnosno skretanje za Šid, gde, takođe, postoji granični prelaz. To samo govori da je trenutna situacija alarmantna jer policija to retko radi - objašnjavaju u AMSS.

Kako kažu, gužve u ovom periodu nisu neuobičajene, očekuju se da potraju do kraja meseca, a razlozi su povratak zaposlenih stranaca sa Balkana i iz regiona u zapadne evropske zemlje u kojima su zaposleni. Istovremeno, približava se početak školske godine u septembru, kada i njihova deca, baš kao i naša, kreću u škole.

Kako oni dodaju u AMSS, bitno je da vozači znaju da će gužve biti do kraja dana, u subotu, dok za nedelju ne mogu da daju procene. Na ovom linkumožete da vidite koji su sve alternativni prelazi.

Gužve na granicama
Gužve na granicama foto: WWW.AMSS.ORG.RS / SCREENSHOT

Stanje na Horgošu

Na izlazu iz zemlje ka Mađarskoj na Horgošu i dalje se čeka oko dva sata, sa tendencijom porasta, a na Batrovcima sa Hrvatskom zadržavanja su višesatna, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije.

Saobraćaj je pojačanog intenziteta i na granici sa Crnom Gorom, dok se na ostalim prelazima za sada ne čeka duže od 30 minuta. Talas pojačanog saobraćaja sigurno će ponovo usloviti duže kolone i višesatna zadržavanja na pojedinim granicama, zato savetujemo vozačima da koriste alternativne i manje opterećene granične prelaze, navedeno je u saopštenju.

Iz Uprave carina Srbije savetuju da se putnici prethodno informišu o stanju na graničnim prelazima i po potrebi izaberu neki od manjih prelaza u blizini onih najfrekventnijih i najopterećenijih.

Alternativni granični prelaz prema Mađarskoj su Horgoš 2, Kelebija, Bački Vinogradi i Đala. Alternativni granični prelazi sa Hrvatskom su Šid, Bačka Palanka i Sot, dok prema Makedoniji preporučujemo Prohor Pčinjski.

Korisne informacije i kamere

Informacije o radovima na putu, gužvama na granici, crnim tačkama, odronima, možete dobiti na sajtu Auto-moto saveza Srbije.

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.