Osetno zahlađenje i kiša u Srbiji! PAD TEMPERATURE ZA 10 STEPENI OD NEDELJE
Foto: Fonet

vremenska prognoza

Osetno zahlađenje i kiša u Srbiji! PAD TEMPERATURE ZA 10 STEPENI OD NEDELJE

U ponedeljak oblačno, hladnije, povremeno sa kišom i jakim vetrom, uz najvišu dnevnu temperaturu od 18 do 22 stepena

Objavljeno:

Još dva dana u Srbiji će, prema najavama meteorologa, biti sunčano i toplo, a već u nedelju stiže naoblačenje sa kišom, grmljavinom i osetnim padom temperature. Od utorka, kako kažu u RHMZ, očekuje se prestanak padavina i delimično razvedravanje.

- Pretežno sunčano i toplo, biće još danas i sutra - kažu u RHMZ. - Posle podne uz lokalni razvoj oblačnosti biće kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom, naročito u subotu. Duvaće slab vetar, a u košavskom području i planinskim predelima istočne Srbije umeren i jak, jugoistočni. Najniža temperatura od 13 do 22, a najviša dnevna od 30 do 34 stepena.

U većem delu zemlje, i u nedelju će osvanuti pretežno sunčano i toplo jutro, ali već do podneva na severozapadu, a posle podne i uveče, u celu zemlju stiže naoblačenje sa pljuskovima, grmljavinom, pojačanim severozapadnim vetrom i osetnim padom temperature.

- Mestimično se očekuju kratkotrajne vremenske nepogode sa obilnim pljuskovima, pojačanim severozapadnim vetrom i pojavom grada - upozoravaju iz RHMZ. - Ujutro će duvati slab i umeren vetar, ali će tokom dana postajati sve jači. Najniža temperatura od 14 do 21, a najviša od 24 na severozapadu do 32 stepena na jugoistoku Srbije.

U ponedeljak oblačno, hladnije, povremeno sa kišom i jakim vetrom, uz najvišu dnevnu temperaturu od 18 do 22 stepena. Od utorka postepeni prestanak padavina i delimično razvedravanje, a potom sve do petka ponovo sunčano uz postepeni porast temperature.

Bonus video:

Espreso intervju - Novica Tončev

(Espreso.co.rs/Večernje Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.