Kalibar 100 mm, zaostala iz Drugog svetskog rata! RADNICI KOPALI KOD KRAGUJEVAČKE OPŠTINE I NAŠLI GRANATU
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

au!

Kalibar 100 mm, zaostala iz Drugog svetskog rata! RADNICI KOPALI KOD KRAGUJEVAČKE OPŠTINE I NAŠLI GRANATU

Načelnik Uprave za vanredne situacije u Kragujevcu Zoran Kočović je rekao da je jedna granata pronađena prošle srede, a druga juče

Objavljeno:

Dve artiljerijske granate, za koje se smatra da potiču iz Drugog svetskog rata pronađene su tokom radova u centru Kragujevca, kod bivše zgrade Naftne industrije Srbije, nedaleko od Skupštine grada i brojnih stambenih zgrada i sada su transportovane i čekaju na uništenje.

Načelnik Uprave za vanredne situacije u Kragujevcu Zoran Kočović je rekao da je jedna granata pronađena prošle srede, a druga juče. On je rekao da je Uprava dobila prijavu oko 9 i da je tim za uništavanje neeksplodiranih ubojitih sredstava izašao na teren nešto pre 10 i utvrdio da je reč o artiljerijskoj granati, kalibra 100 milimetara, za koju se pretpostavlja da potiče iz Drugog svetskog rata.

Tim je neeksplodirano ubojno sredstvo preuzeo u 10.20, specijalnim vozilom ga transportovao u magacin, gde će biti smešteno do planiranog uništavanja neeksplodiranih ubojnih sredstava. Ova granata je identična onoj koja je pronađena i pre nedelju dana na istoj lokaciji", rekao je Kočović

Iz Uprave za vanredne situacije u Kragujevcu pozivaju građane da u slučaju pronalaska neeksplodiranog ubojnog sredstva ili sumnjivog predmeta odmah obaveste policiju ili operativni centar Sektora za vanredne situacije pozivom na broj telefona 034 19 85.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.