ZAKAZANO! Suđenje Sari Vidak 31. avgusta
Foto: Facebook

bruka

ZAKAZANO! Suđenje Sari Vidak 31. avgusta

Branioci okrivljene Vidak, advokati Srđan Lješković i Ranko Šćekić, naveli su da su putem medija saznali o podizanju optužnice

Objavljeno: 09:10h

Osnovni sud u Kotoru potvrdio je optužni predlog kotorskog Osnovnog tužilaštva podnet protiv Sare Vidak (20) iz Beograda zbog navodnog napada na sutkinju prekršajnog suda u Kotoru Jelenu Stanišić, a početak suđenja zakazan je za petak, 31. Avgust, objavila je danas podgorička štampa.

Vidak se tereti za napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, za koje je zaprećena kazna zatvora od tri meseca do pet godina, prenose "Dnevne novine".

Sutkinja Stanišić tvrdi da je fizički napadnuta 14. avgusta u prostorijama suda nakon što je momku Sare Vidak izrekla prekršajnu kaznu.

Sara Vidak tvrdi da je sudija nju najpre verbalno i fizički napala, a kada je navodno shvatila šta je uradila optužila je djevojku da ju je napala dok je obavljala dužnost.

Branioci okrivljene Vidak, advokati Srđan Lješković i Ranko Šćekić, naveli su da su putem medija saznali o podizanju optužnice, te da su "začuđeni" kako je to moglo da se desi kada nisu saslušana dva ključna svjedoka, prenose "Dnevne novine".

Pravna zastupnica sudije Stanišić, advokatica Dijana Knežević, ranije je saopštila da je tužilac saslušao šest svedoka koji nisu izneli bilo kakve činjence koje bi ukazale da je sutkinja u slučaju Vidak, prekršila etički kodeks sudija.

Knežević je negirala pisanje pojedinih medija da je majci osumnjičene Vidak onemogućeno da poseti ćerku u pritvoru.

- Ona ima pravo na to nakon davanja svedočkog iskaza pred tužiocem, ali je njena odluka bila da napusti državu Crnu Goru pre davanja iskaza i samim tim sebi uskrati pravo da poseti ćerku u pritvoru - navela je ranije Knežević.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.