PATRIJARH PAVLE SE VOZIO U VOLOVSKIM KOLIMA, A DANAŠNJE VLADIKE U SVETOM AUDIJU! U čemu bi se tek vozile da se nisu zaklele na skromnost (FOTO)
Foto: Beta, Wikipedia

BESNE LIMUZINE SVETIH OČEVA

PATRIJARH PAVLE SE VOZIO U VOLOVSKIM KOLIMA, A DANAŠNJE VLADIKE U SVETOM AUDIJU! U čemu bi se tek vozile da se nisu zaklele na skromnost (FOTO)

Najnovija slika o skromnom životu patrijarha Pavla uzburkala je javnost

Objavljeno:

Mnoge stvari o počivšem patrijarhu Pavlu odavno se znaju, a o njegovoj skromnosti ispričane su razne priče. Međutim fotogografija na kojoj se patrijarh Pavle prevozi kolima koja vuku volovi ponovo je uzburkala srpsku javnost!

Odmah nakon što se pojavila fotografija počivšeg patrijarha krenulo se ponovo sa pravljenjem paralela između tadašnjeg prevoznih sredstava vladika SPC i današnjih besnih mašina koji popovi parkiraju ispred hramova!

Slika iz 1967. godine na kojoj se patrijarh Pavle i episkop braničevski Hrizostom Vojinović prevoze takozvanim volovskim kolima napravila je pravi "bum" na Tviteru, a mnogi su zapitali da li aktuelno sveštenstvo SPC treba nešto da nauči iz ove fotografije.

"Današnje vladike ne priznaju ništa ispod svetog audija", jedan je od komentara na društvenim mrežama.

Podsetimo odavno je poznato da je počivši patrijarh Pavle skromno živeo, da je sam krpio cipele, šio mantije i vozio se GSP-om, te ne čudi da mu nije bilo strano da se prevozi volovskim kolima.

S druge strane kada god se održava Sabor SPC ispred zgrade Patrijaršije nije moguće proći od besnih limuzina kojim se prevoze današnje vladike.

Tako možemo videti najnovije modele mercedesa, audija, džipova, baš kao na sajmu automobila.

Patrijarh ulazi u svoj automobil
Patrijarh ulazi u svoj automobil foto: Beta

Davno je Patrijarh Pavle rekao "O, Bog ga video, čime bi li se tek naše vladike vozile da se nisu zavetovale na skromnost!"

Patrijarh Pavle u poseti Gračanici
Patrijarh Pavle u poseti Gračanici foto: Wikipedia

Tim rečima ćemo i završiti ovaj tekst, a vaše stavove ostavite u komentaru.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.