GEJEVI NAJAVLJUJU TUŽBU PROTIV DRŽAVE ZBOG MIKIJA I PAJE: Ljuti smo, ovo je CENZURA!
Foto: Filip Plavčić

pobunili se

GEJEVI NAJAVLJUJU TUŽBU PROTIV DRŽAVE ZBOG MIKIJA I PAJE: Ljuti smo, ovo je CENZURA!

Gej lezbejski info centar će podneti tužbu protiv Ministarstva kulture i informisanja

Objavljeno:

Gej - lezbejski info centar je neprijatno iznenađen činjenicom da je Ministarstvo kulture i informisanja cenzurisalo izložbu “Kraj i početak”.

Centar navodi da je to učinjeno bez bilo kakvog zakonskog opravdanja.

Izložba je sadržala skulpturu "Over the Rainbow" Milorada Miće Stajčića, koja je uklonjena iz Kulturno informativnog centra Srbije u Parizu.

U saopštenju iz Gej - lezbejskog info centra koje je potpisao Predrag Azdejković poručuju da je "apsolutno nedopustivo da se u 21. veku umetnost cenzuriše od strane državnih organa" i zahteva od Ministarstva kulture i informisanja da povuče odluku, te da se skulptura vrati na mesto na kojem je trebalo da bude izložena do 31. avgusta. U suprotnom, Gej lezbejski info centar će podneti tužbu protiv Ministarstva kulture i informisanja, pre svega zbog diskriminacije LGBT populacije.

"U Kulturno informativnom centru Srbije u Parizu je i do sada bilo „neprimerenih“ sadržaja i eksplicitnijeg sadržaja, ali Ministarstvo kulture i informisanja nije reagovalo, sve do sada kada skulptura ima gej elemente" piše u saopštenju Gej - lezbejskog info centra. Takođe, iz centra apeluju na umetničku javnost Srbije da se solidariše sa umetnikom Miloradom Mićom Stajčićem.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.