PONOSNA SAM ŠTO ĆE MIG 29 NOSITI IME PO MOM ZORANU: Izjava sestre maroja koji je herojski poginuo u borbi protiv NATO rasplakala je sve
Foto: Fejsbuk

PRIZNANJE

PONOSNA SAM ŠTO ĆE MIG 29 NOSITI IME PO MOM ZORANU: Izjava sestre maroja koji je herojski poginuo u borbi protiv NATO rasplakala je sve

Snežana Radosavljević Mažibrada podržala inicijativu predsednika Srbije

Objavljeno: 09:01h

Prošlo je gotovo 20 godina, dug je to period a zaborav preti i zato mi mnogo znači ako jedan od remontovanih "migova 29" ponese ime po mom bratu, pilotu Zoranu Radosavljeviću, kaže Snežana Radosavljević Mažibrada.

"Iako njegovo ime nose regata i jedna ulica u Batajnici, to što će se baš "mig 29" zvati po njemu čini me istovremeno beskrajno ponosnom i tužnom. Jer moj Zoran je bio najmlađi pilot u eskadrili migova 29 Vojske Jugoslavije", kaže ona nakon vesti da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić predložio da neke od naših letelica dobiju imena po junacima iz perioda NATO agresije, pišu Novosti.

Ona kaže i da joj je isto toliko drago što će još tri takva aviona dobiti imena po Zoranovim kolegama i saborcima, Ljubiši Veličkoviću, Životi Đuriću i Milenku Pavloviću.

Major Zoran Radosavljević
Major Zoran Radosavljević foto: prentscraeen

"Ne sme se zaboraviti da su oni u prvim danima NATO agresije za odbranu Srbije dali najviše što su imali - svoje živote. Važno je da se pamti, jer to što su oni uradili, zaista jeste herojstvo", kaže Snežana.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.