CRNA GORA JE DRŽI U SPUŽU KAO NAJVEĆEG TERORISTU! OVO JE SKANDAL I SRAMOTA! Dačić ogorčen montiranim procesom protiv nedužne mlade Sare!
Foto: Facebook

nepravda

CRNA GORA JE DRŽI U SPUŽU KAO NAJVEĆEG TERORISTU! OVO JE SKANDAL I SRAMOTA! Dačić ogorčen montiranim procesom protiv nedužne mlade Sare!

Sara je na crnogorsko primorje došla kako bi se oporavila od bolesti, a sada je u pritvoru

Objavljeno:

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je za Kurir da je ovo što se događa sa nedužnom Beograđankom zatočenom u Spuž Sarom Vidak (20) veliki skandal i sramota crnogorske vlasti, u kojem Srbija čini sve da pomogne svojoj državljanki.

Ivica Dačić
Ivica Dačić foto: AP

Stvarno sam začuđen i ogorčen. Pitam se kako je moguće da je devojka i dalje u zatvoru i da je drže kao najvećeg teroristu. Ovo je veliki skandal i sramota šta crnogorske vlasti rade našoj državljanki. Mi smo u stalnom kontaktu i sa njom i sa njenom majkom i preduzimamo sve da ovaj slučaj okončamo i dovedemo Saru kući - poručio je Dačić.

Podsetimo, drama devojke iz Beograda, koja je na Crnogorsko primorje došla kako bi se oporavila od bolesti, počela je kada je nakon bezazlenog sudara na parkingu zatražila objašnjenje od sudije Jelene Stanišić. Ona je vikala i uhvatila za ruku Vidakovu, a kad je devojka pokušala da se izvuče, lažno je optužila da ju je napala. Ministar pravde Zoran Pažin odmah je dao izjavu kojom je pozdravio „brzu reakciju policije“.

Državni organi s predsednicom Vrhovnog suda munjevito su javno osudili Saru Vidak i kršeći pretpostavku nevinosti i druga prava ove nevine devojke bolesnu je poslali u zatvor! Da li u Crnoj Gori postoji nezavisni sudija koji će nakon ovakvih izjava Sudskog saveta, ministra pravde i predsednice Vrhovnog suda, nakon sagledavanja svih činjenica i dokaza smeti da donese oslobađajuću presudu za nju?

Narod Crne Gore, za razliku od državnih organa, odlučio je da pruži podršku nepravedno zatočenoj Sari, pa je konzulat Srbije zasut pozivima građana koji nude pomoć. Pozive dobija i Sarina majka, kojoj takođe žele da pomognu.

Sara Vidak
Sara Vidak foto: Facebook

Pritisak vlasti

ČEKA JE MONTIRAN PROCES

Saru Vidak u Crnoj Gori čeka montiran proces jer je zbog pisanja medija u Srbiji crnogorska vlast pod velikim pritiskom javnosti.

foto: EPA

Svesni su kakvu su grešku napravili ministar pravde i ostale državne institucije. Na pravdi boga su nevinu devojku poslali u zatvor, pa je logično očekivati da Sari predstoji montiran sudski proces, u kome ona mora da bude osuđena! Sara će biti osuđena samo da bi se institucije pokrile i skinule odgovornost - tvrdi naš izvor iz Crne Gore.

- Svesni su kakvu su grešku napravili ministar pravde i ostale državne institucije. Na pravdi boga su nevinu devojku poslali u zatvor, pa je logično očekivati da Sari predstoji montiran sudski proces, u kome ona mora da bude osuđena! Sara će biti osuđena samo da bi se institucije pokrile i skinule odgovornost - tvrdi naš izvor iz Crne Gore.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.