VOJNI KAMP ZA DECU JE ZATVOREN, ALI OPASNOST NIJE PROŠLA: Organizatori najavili da će i dalje delovati, ali U TAJNOSTI!
Foto: Pixabay

PARAVOJNA ORGANIZACIJA IZ RUSIJE

VOJNI KAMP ZA DECU JE ZATVOREN, ALI OPASNOST NIJE PROŠLA: Organizatori najavili da će i dalje delovati, ali U TAJNOSTI!

Na sajtu su objavili jezivu najavu

Objavljeno:

Ruska paravojna grupa E.N.O.T Korp, koja je obučavala srpsku decu u nedavno zatvorenom vojnom kampu naZlatiboru, oglasila se na svom zvaničnom sajtu rekavši da će u buduće slične aktivnosti nastaviti u tajnosti jer su ovaj put, kako kažu, neprijatelju odali sve infomacije i namere.

Međutim, sudeći prema objavljenom tekstu, stiče se utisak da je grupa upravo i želela da pokaže da neometano može da sprovodi slične akcije naočigled celog sveta.

- Predvidljiva po završnici, ali neočekivana po veličini, bila je naša prva misija u bratskoj Srbiji - stoji na početku teksta kojim se paramilitanti gotovo hvale dolaskom na Zlatibor.

Ruska ultranacionalistička grupa čitav projekat opisala je kao "vojni patriotski logor", a njegovo zatvaranje okarakterisala kao apsurd. Nejasno je, pak, da li su članovi E.N.O.T Korpa, došli u Srbiju da šire "patriotsku ljubav", kako sami navode, ili da se obračunaju sa rusofobima.

- Ali, za sada, ostavimo po strani argumente o poravnanju snaga i političkim prioritetima zemalja koje su deo orbite interesa ruskog sveta. Glavni zaključak prvog zvaničnog puta u Evropu jeste: da bi neprijatelj mogao početi da reaguje, mora znati vreme, mesto i prirodu događaja, a onda da pokuša da ne završi previše brzo ostavljajući vremena za talasanje. U slučaju da sledimo elementarna pravila informacione bezbednosti i ukoliko iskoristimo elemente mimikrije, možemo da organizujemo koliko god želimo kampova bilo kog trajanja - pišu oni.

Na kraju, E.N.O.T Korp je, uprkos ranijem zatvaranju kampa, očigledno zadovoljan postignutim pa slične akcije uskoro najavljuje i u drugim delovima sveta napominjući da se uz njihovu pomoć zemlje mogu osloboditi pogubnog uticaja zapadne pseudocivlizacije.

- Svi ti zaključci, sada potvrđeni ne samo na sopstvenom već i na evropskom tlu, daju ogroman prostor za sve naše pristalice u drugim zemljama. U stvari, nećemo više dovikivati neprijatelja takvim otvorenim informacijama o našim planovima. Malo po malo. Zauzvrat, u nizu evropskih zemalja, u kojima su postojali ljudi koji su shvatili pogubni uticaj zapadne pseudocivilizacije, žele da obnove tradicionalne vrednosti. Naravno, uz našu pomoć. Dakle, možemo reći, neočekivano za sebe, da postajemo međunarodni tim istomišljenika i već razmišljamo o započinjanju direktnog emitovanja za publiku engleskog govornog područja. Uz božju volju, uradićemo to ove godine. Sve za domovinu, sve za pobedu - zaključuje se u tekstu.

Podsetimo, kamp na Zlatiboru u žižu javnosti je došao pre nekoliko dana kada su se pojavile informacije da su u njemu deca i mladi do 24 godine učili snalaženje u prirodi, orijentiring, ali i da rukuju replikama oružja, eksplotivnim napravama u vidu petardi...

Slični kampovi nisu nepoznanica u Rusiji, ali ni u našoj zemlji, te ovo nije prvi put da deca iz Srbije učestvuju u njima. U aprilu je trideset tinejdžera iz Srbije otputovalo je u Rusiju da prisustvuju Međunarodnom kampu ratne patriotske omladine.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.