SRBIN PRISUSTVOVAO GRČKOJ SVADBI U SOLUNU, PA JE UPOREDIO SA SRPSKOM! Ubrzo su ga RAZAPELI na Fejsbuku: SVE NAM JE TO OD TURAKA, GRCI SU PRLJAVI! (FOTO)
Foto: Printscreen Facebook, Pixabay.com

NJEGOVA MRSKA PRAVOSLAVNA SVADBA

SRBIN PRISUSTVOVAO GRČKOJ SVADBI U SOLUNU, PA JE UPOREDIO SA SRPSKOM! Ubrzo su ga RAZAPELI na Fejsbuku: SVE NAM JE TO OD TURAKA, GRCI SU PRLJAVI! (FOTO)

Ono što ovaj mladić nije očekivao je da će pokrenuti raspravu među Srbima o temi da li su naši običaji potekli od Grka ili od Turaka

Objavljeno: 16:15h
Jelena Jovanović

Milan Pavlović je rešio da podeli svoje utiske o Grčkoj i jednoj svadbi koju je imao prilike da vidi u Solunu i na kojoj se, kako kaže, osetio kao da je na pravoj srpskoj svadbi.

On smatra da su Srbi i Grci pored pravoslavne vere slični i u mnogim običajima, te da je to razlog zašto se u često Grčkoj osećamo kao da smo među svojima.

Svadbena kolona u Solunu, večeras. Sve je tu: i cveće na mladenačkim kolima i sirene i bele mašne i tračice na ostatku kolone. Živeli mladenci, napisao je Pavlović na svom Fejsbuk profilu.

Međutim, ono što ovaj mladić nije očekivao je da će pokrenuti raspravu među Srbima o temi da li su naši običaji potekli od Grka ili od Turaka.

Svadba u Solunu
Svadba u Solunu foto: Printscreen Facebook / Live from greece

Komentari su bili raznovrsni i retko ko se složio s Milanom Pavlovićem:

"Po tome smo veruj mi slični i Turcima, pre par godina smo istu ovakvu kolonu sa muzikom, okićenim automobilima i sirenama videli u Kušadasiju", " Kićenje svatova, automobila peškirima je ČIST Turski običaj, zatim “prodavanje“ mlade i još mnogo običaja svadbenih..Tako da ne ponosim se nešto tim.Unakazili su Balkan i svi smo izgubili svoj identitet. Niti smo blizu da ga vratimo", "Nista to nije Tursko. Sve je to iz Persije. Pa kada je nastao turski jezik", "I u Turskoj su isti običaji.Ono urokljivo oko je tursko a ne grčko, pa razne baklave, nemojte mi reći da su baklave tradicionalne za pravislavce. Jedina razlika između Turaka,Srba i Grka po mom mišlkenju su: Grci su lenji i prljav narod za razliku od nas nas i Turaka koji smo vredni inpedantni." Ostalo i Grcima i nama od Turaka, kao i musaka, kafa, ratluk..."

Milan je nastavio da kači objave iz Grčke u službi poređenja naše dve države.

Nakon što je naišao na negativne komentare o običajima, rešio je da podeli fotografiju sa Svete liturgije u crkvi Svetog Dimitrija u Solunu, ali je napomenuo kako nikako ne bi želeo da se od toga razvije rasprava o kako se našalio, starom i novom kalendaru, kao ni o klupama u crkvi.

Sveta liturgija u crkvi Svetog Dimitrija u Solunu
Sveta liturgija u crkvi Svetog Dimitrija u Solunu foto: Printscreen Facebook / Live from greece

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.