MINISTAR PRAVDE CRNE GORE DIREKTNO KRŠIO PRETPOSTAVKU NEVINOSTI: Tražio javno da Srpkinju tužilaštvo i pravosudni organi tretiraju kao kriminalca najvišeg ranga!
Foto: Printscreen/Ministarstvo pravde Crne Gore

SRAMNO BEZAKONJE!

MINISTAR PRAVDE CRNE GORE DIREKTNO KRŠIO PRETPOSTAVKU NEVINOSTI: Tražio javno da Srpkinju tužilaštvo i pravosudni organi tretiraju kao kriminalca najvišeg ranga!

Ovaj slučaj je razbesneo javnost

Objavljeno: 21:08h

Crnogorski ministar pravde Zoran Pažin javno je kršio pretpostavku nevinosti sprske devojke Sare Vidak i vršio pritisak na sud da je pritvore i osude!

Naime, on je tražio od tužilaštva i pravosudnih organa da slučaju Srpkinje Sare Vidak (20), koja je nevino optužena za izmišljeni napad nad sudijom kotorskog suda Jelenom Stanišić, pristupe "kao da je reč o kriminalcu najvišeg ranga".

Ovo je razbesnelo javnost u Srbiji, a oglasio se i predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta, koji je zbog ovakve reakcije posebno iskritikovao crnogorskog ministra.

- Institucije Crne Gore nisu nezavisne ni profesionalne - dodao je.

Ministar Pažin se od prvog trena uključio u slučaj mlade Srpkinje, "pozdravljajući brzo hapšenje Beograđanke", kao da je reč o okorelom kriminalcu, a ne devojci od 20 godina, koja studira dva fakulteta, i koja je bez ikakavih dokaza unapred osuđena od strane državnih organa Crne Gore koji su se svojim izjavama uključili u hajku protiv nedužne Srpkinje.

- Pozdravljam brzu i profesionalnu reakciju policije, koja je stala u zaštitu ličnog i profesionalnog integriteta nosioca pravosudne funkcije i u veoma kratkom vremenskom roku lišila slobode lice osumnjičeno za napad - saopštio je Pažin, kao da se radi o okorelim izgredniku, a ne devojci kojoj je u zgradi suda od šoka koji je doživela pozlilo, pa je intervenisala i Hitna pomoć.

Ona je sprovedena u ozloglašeni zatvor Spuž i preti joj 5 godina robije, a u Crnoj Gori se povela ogromna hajka iako je navodni napad izmišljen!

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.