OVO JE BEOGRAĐANKA SARA VIDAK (20) KOJOJ CRNA GORA UNIŠTAVA ŽIVOT: Srpkinja studira 2 fakulteta, posle bitke sa teškom bolešću otišla na more na oporavak, pa poput najgoreg kriminalca zatvorena u Spuž!
Foto: Facebook

neviđeni skandal

OVO JE BEOGRAĐANKA SARA VIDAK (20) KOJOJ CRNA GORA UNIŠTAVA ŽIVOT: Srpkinja studira 2 fakulteta, posle bitke sa teškom bolešću otišla na more na oporavak, pa poput najgoreg kriminalca zatvorena u Spuž!

Javnost u Srbiji duboko je potresena nezapamćenim i sramnim atakom na našu mladu i nevinu državljanku Saru Vidak (20), devojku koja studira čak dva fakulteta i govori 3 jezika, a koju je sudija za prekršaje u Kotoru lažno optužila za napad i smestila u najozloglašeniji zatvor Spuž na čak 30 dana pritvora, dok regionom svakodnevno odzvanjaju rafali obračuna kriminalnih klanova!

Objavljeno:

Nedužna Sara rođena je 14. novembra 1997. godine u Beogradu, završila je Britansku školu u Antaliji, a potom upisala čak 2 fakulteta i sve vreme školovanja bila odličan đak. Uz život na relaciji Kanada-Turska-Srbija uspešno je savladala govor čak tri strana jezika, a nalazi vremena i za aktivno bavljenje sportom i jahanje. Ova mlada devojka, koja potiče iz ugledne beogradske porodice, unuka svetskog prvaka u padobranstvu, pilota Branka Kovačevića, ćerka nagrađivanog filmskog umetnika Aleksandra Vidaka, ali i unuka džez kompozitora Dušana Vidaka i Radmile Vidak, profesorke srpskoj jezika i književnosti i nosioca nagrade "Radmila Vidak" za negovanje srpskog jezika, prema oceni Crne Gore predstavlja veliku pretnju po bezbednost i mesto joj je iza rešetaka?!

Ne samo u Crnoj Gori, već ni u celom regionu nijedan slučajni prolaznik nije siguran za svoj život zbog svakodnevnih surovih obračuna klanova nasred ulice u po bela dana i dok organi javnog reda i mira na to žmure, pretnju im predstavlja jedna mlada dvadesetogodišnjakinja kojoj montiraju hajku i na teret joj, lažno optuženoj, stavljaju krivično delo napad na službeno lice, za šta je zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

Sara Vidak
Sara Vidakfoto: Facebook

Ovakva skandalozna i sramna ocena crnogorskih organa rezultat je odluke sudije Suda za prekršaje u Kotoru Jelene Stanišić koja je nevinu Saru lažno optužila za napad. Iako je sudija Stanišić verbalno i fizički nasrnula na nedužnu Srpkinju u zgradi suda, sudija je shvativši šta je uradila, počela da viče i doziva u pomoć tvrdeći da je Sara Vidak zapravo nju napala.

Ubrzo je reagovala policija i uhapsila nevinu mladu Beograđanku, posle čega joj je u montiranom procesu, kao najvećem neprijatelju države, određen pritvor do 30 dana i ona je prebačena u spuški zatvor.

Sara Vidak
Sara Vidakfoto: Facebook

Dete izuzetnih moralnih vrednosti, odrasla u skladu sa raznim kulturama, Sara je od malena naučena da ne vrednuje ljude po veri i boji kože, već po moralnim vrednostima. Neko ko nije nikad imao prestup u svom životu i ko je iznad svega sa svojih 20 godina prepoznatljiv po osobinama pravog čoveka, pre 5 godina je nažalost bila veoma bolesna. Suočena sa ozbiljnim zdravstvenim problemima i borbom sa teškom sepsom, Sara je ovog leta otišla sa najmilijima u Crnu Goru na letovanje i, pre svega, oporavak, kako bi, za ne daj Bože, bila u blizini lekara, a završila u ozloglašenom zatvoru Spuž.

Sarina majka, koja je i dalje u Crnoj Gori, čekajući da joj ćerka dokaže nevinost, ispričala je u ispovesti za Kurir da je ćerku dovela u Crnu Goru na oporavak posle duge bolesti, a da se to pretvorilo u horor, jer joj je bolesna, nevina ćerka zatvorena, pod lažnom optužbom, u najsuroviji crnogorski zatvor.

Kako kaže, sve je počelo bezazlenim čukanjem na parkingu:

- Došlo je do udesa, praktično naslanjanja auta na auto na parkingu ispred supermarketa. Momak koji nas je zakačio nije želeo da potpiše evropski izveštaj, jer mu je službeni auto. Nije bilo štete. Sutradan je Sarin dečko otišao kod sudije za prekršaje i ona je bila neprijatna. Čim je videla papire rekla je da su srpski državljani, da oni nemaju šta da traže tu. Deca, ko deca, nisu znali šta treba da rade, sišli su ispred gde sam ih čekala, otišli smo u policiju, ali nam je policajac rekao da se ponovo vratimo kod sudije, što smo i učinili - priča Olivera, majka lažno optužene Sare. Čim su se popeli kod sudije, kako kaže, dočekala ih je drskim i povišenim tonom.

Sara Vidak
Sara Vidakfoto: Facebook

- Nije dozvolila Stevanu da govori, kaznila ga je sa 90 evra. Međutim, primetila sam da je u izveštaju pogrešno upisan registarski broj. Obratila sam se sekretarici, ali je tada u hodnik izašla i sudija i povišenim tonom nam rekla:

"Šta vi još tražite ovde, pravite gužvu, šta hoćete više". Pitala sam je gde mogu da dam prigovor. Počela je da viče, rekla mi je: "Marš napolje". Ćerka je najljubaznije potom prišla i pitala je šta da radimo, ali ona nas je isterivala i uhvatila Saru za ruku. Nastao je haos.

Sara Vidak
Sara Vidakfoto: Facebook

Vikala je: "Ovo je napad, hapsite". Unezvereni policajac je odgurnuo i mene, ali nisam pridala značaj tome, a možda je trebalo - priseća se Olivera, koja ne može da veruje da je njena nevina i bolesna ćerka u pritvoru sa najgorim kriminalcima, iako ništa nije skrivila.

Pozlilo joj na saslušanju

Posle svega, naočigled mlađeg brata (9), nevina Sara je uhapšena i odvedena u pritvor.

- Ne daj Bože ni jednoj majci da doživi ovo, da joj na pravdi Boga uhapse dete. Moja Sara se prvi put suočava sa ovakvom situacijom, ni prekršaj u životu nije imala.

Pozlilo joj
Pozlilo jojfoto: Facebook

Posetio je advokat, kaže mi da joj je teško i da je plakala u pritvoru - kaže očajna majka, koja lažno optuženu ćerku čak ne može ni da vidi, jer će biti saslušana u ovom namontiranom postupku protiv nje.

- Pozlilo joj je na saslušanju, dolazila je Hitna pomoć. Ono je bilo jezivo gledati - dodaje Olivera i kaže da nikada nije mogla ni da pomisli da odmor na moru može da im se pretvori u horor i najgoru noćnu moru.

Na saslušanju
Na saslušanjufoto: Facebook

- Sara je imala tešku operaciju pre pet godina, a pre 15 dana ponovo je bila u bolnici. Neophodna joj je adekvatna nega, a od ponedeljka mora da prima i terapiju - kaže Olivera, protiv čije se ćerke vodi prava hajka u Crnoj Gori.

Ministar Dačić zahteva hitnu reakciju ambasadora

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić za Kurir da je hitno naložio ambasadoru Srbije u Crnoj Gori Zoranu Bingulcu da od nadležnih organa u CG dobiju sve informacije u vezi sa hapšenjem nevine mlade devojke koja je naš državljanin.

- Lično osuđujem hajku u crnogorskim medijima bez ikakvih dokaza. Očekujem da će ambasada Srbije u Crnoj Gori utvrditi sve činjenice i u skladu s tim ćemo preduzimati dalje korake - izjavio je Dačić.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.