ISPOVEST MAJKE LAŽNO OPTUŽENE SARE: Vi ste Srbi, nema šta da radite kod mene, MARŠ ODAVDE! Ne daj Bože nijednoj majci da doživi ovo! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Privatna arhiva

pravda za saru

ISPOVEST MAJKE LAŽNO OPTUŽENE SARE: Vi ste Srbi, nema šta da radite kod mene, MARŠ ODAVDE! Ne daj Bože nijednoj majci da doživi ovo! (FOTO) (VIDEO)

Sve je počelo bezazlenim čukanjem na parkingu

Objavljeno: 22:51h

Čim je videla papire rekla je: Vi ste srpski državljani, nemate šta da radite kod mene - počinje ispovest teško potresena Olivera Vidak-Kovačević, majka lažno optužene Srpkinje Sare Vidak, koju su uhapsili i sproveli u ozloglašeni zatvor u Spužu, pod lažnom optužbom da je napala sudiju, i kojoj preti 5 godina robije!

Sarina majka, koja je i dalje u Crnoj Gori, čekajući da joj ćerka dokaže nevinost, ispričala je u ispovesti za Kurir da je ćerkom dovela u Crnu Goru na oporavak posle duge bolesti, a da se to pretvorilo u horor, jer joj je bolesna, nevina ćerka zatvorena, pod lažnom optužbom, u najsuroviji crnogorski zatvor.

Kako kaže, sve je počelo bezazlenim čukanjem na parkingu:

- Došlo je do udesa, praktično naslanjanja auta na auto na parkingu ispred supermarketa. Momak koji nas je zakačio nije želeo da potpiše evropski izveštaj, jer mu je službeni auto. Nije bilo štete. Sutradan je Sarin dečko otišao kod sudije za prekršaje i ona je bila neprijatna. Čim je videla papire rekla je da su srpski državljani, da oni nemaju šta da traže tu. Deca, ko deca, nisu znali šta treba da rade, sišli su ispred gde sam ih čekala, otišli smo u policiju, ali nam je policajac rekao da se ponovo vratimo kod sudije, što smo i učinili - priča Olivera, majka lažno optužene Sare. Čim su se popeli kod sudije, kako kaže, dočekala ih je drskim i povišenim tonom. Čim su se popeli kod sudije, kako kaže, dočekala ih je drskim i povišenim tonom.

Nije dozvolila Stevanu da govor, kaznila ga je sa 90 evra. Međutim, primetila sam da je u izveštaju pogrešno upisan registarski broj. Obratila sam se sekretarici, ali je tada u hodnik izašla i sudija i povišenim tonom nam rekla "šta vi još tražite ovde, pravite gužvu, šta hoćete više". Pitala sam je gde mogu da dam prigovor. Počela je da viče, rekla mi je "marš napolje".

Ćerka je najljubaznije potom prišla i pitala je šta da radimo, ali ona nas je isterivala i uhvatila Saru za ruku. Nastao je haos. Vikala je: "Ovo je napad, hapsite". Unezvereni policajac je odgurnuo i mene, ali nisam pridala značaj tome, a možda je trebalo - priseća se Olivera, koja ne može da veruje da je njena nevina i bolesna ćerka u pritvoru sa najgorim kriminalcima, iako ništa nije skrivila.

Pozlilo joj na saslušanju

Sara Vidak
Sara Vidak foto: Printscreen/facebook

Posle svega, naočigled mlađeg brat (9), nevina Sara je uhapšena i odvedena u pritvor.

Ne daj bože ni jednoj majci da doživi ovo, da joj na pravdi Boga uhapse dete. Moja Sara se prvi put se suočava sa ovakvom situacijom, ni prekršaj u životu nije imala. Posetio je advokat, kaže mi da joj je teško i da je plakala u pritvoru - kaže očajna majka, koja lažno optuženu ćerku čak ne može ni da vidi jer će biti saslušana u ovom namontiranom postupku protiv nje.

- Pozlilo joj je na saslušanju, dolazila je Hitna pomoć. Ono je bilo jezivo gledati - dodaje Olivera i kaže da nikada nije mogla ni da pomisli da odmor na moru može da im se pretvori u horor i najgoru noćnu moru.

- Sara je imala tešku operaciju pre pet godina, a pre 15 dana ponovo je bila u bolnicu. Neophodna joj je adekvatna nega, a od ponedeljka mora da prima i terapiju - kaže Olivera, protiv čije se ćerke vodi prava hajka u Crnoj Gori.

Hajka protiv Srba

Studentkinja državni neprijatelj

U hajku na devojku iz Srbije uključili su svi državni organi Crne Gore i mediji koji traže najstrožu kaznu za Saru Vidak. Tako je predsednica Vrhovnog suda Crne Gore, Vesna Medenica osudila navodni napad na sudiju Jelenu Stanišić, i "izrazila uverenje da će državni organi Crne Gore procesuirati i sankcionisati vinovnika ovog ponašanja", a u tome je podržao i potpredsednik Vlade i ministar pravde, Zoran Pažin, kao i Udruženje sudija. Ovaj događaj nastavak je neprijateljske politike prema Srbima u Crnoj Gori. Podsetimo, pre samo mesec dana ćerka vlasnika hotela na Svetom Stefanu u divljačkoj vožnji pregazila je momka i devojku iz Srbije, usmrtivši mladića na licu mesta, dok je devojka teško povređena. U crnogorskim medijima ovaj događaj je bio od daleko manjeg značaja, jer o njemu gotovo da nisu ni pisali, dok je slučaj Sare Vidik glavna tema u svim novinama i na televiziji.

Advokat Prolazi pakao

Sarin advokat Srđan Lješković kaže da je ona apsolutno negirala da je na bilo koji način izazvala reakciju sudije i da oni zahtevaju da se, ukoliko postoji, pregleda video zapis iz hodnika suda u kom se incident dogodio.

- Sudski savet, ministar pravde i predsednik Vrhovnog suda Crne Gore su Saru Vidak unapred osudili, stvorili klimu u javnosti protiv nje i na taj način uticali na istražnog sudiju da joj odredi pritvor. Praktično su joj odredili kaznu, a da još nije izveden ni jedan dokaz. Ukoliko snimak postoji i na osnovu njega se utvrdi da je Sara govorila istinu, zahtevamo javno izvinjenje - kaže advokat i dodaje da je devojka došla na letovanje, a umesto toga "preživljava pakao crnogorskih zatvora". On navode da su o celom slučaju obaveštene ambasade Srbije i Kanade, čija državljanstva ima Sara kao i da one prate slučaj.

Nebojša Romčević, profesor na FDU i dramaturg Sudije su nedodirljive, dete ne smeju da kazne

- Kad ste u drugoj zemlji, morate da bude oprezni. Ne mogu da kometarišem pravni sistem Crne Gore, ali na sudije ne smete. Batina uvek ima dva kraja, ali je sudija uvek ne dodirljiv. Ona je dete, klinka i neće niko da je razapne. Pravosuđe mora da bude iznad svega ovoga i da donese neko rešenje. Sigurno neće tucati kamen do kraja života.

Žika Šarenica, voditelj Nisam iznenađen postupkom Crnogoraca

- Ništa od Crnograca mene više ne iznenađuje. Mislim da je previše da dete razapinju u medijima i predstavljaju kao državnog neprijatelja. Ima lepših mesta za odmor, gde će nas dočekati osmehom i sigurno nećemo imati sličnih problema.

Predrag Azdejković, gej aktivista Ne letujte u Crnoj Gori, jer diskriminiše Srbe

- Nek opet idu u Crnu Goru na more i ostavljaju im pare. Imam pravilo da ne putujem u zemlje u kojima se krše prava LGBT osoba i gde se homoseksualnost kažnjava zatvorskim kaznama, tako da ne idem u Egipat, Tursku i mnoge arapske države. Preporučujem Srbima da se ugledaju na mene i ne putuju u države koje diskriminišu i maltretiraju Srbe i ne ostavljaju svoj s teškom mukom zarađen novac u zemljama gde ih ne poštuju i jednostavno rečeno, ne vole.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.