SRBIJO, SPASIMO MALENU MAGDALENU! Prvu operaciju je imala odmah nakon rođenja, a sada joj je SPAS u Londonu! (FOTO)
Foto: Privatna arhiva

apel

SRBIJO, SPASIMO MALENU MAGDALENU! Prvu operaciju je imala odmah nakon rođenja, a sada joj je SPAS u Londonu! (FOTO)

Prvu operaciju imala je devet dana posle rođenja i ona joj je pomogla da živi dve godine i četiri meseca

Objavljeno:

Magdalena Marković je prvu operaciju imala devet dana posle rođenja i ona joj je pomogla da živi dve godine i četiri meseca.

Do novembra imamo vremena da kardiohirurzi londonske "Harli strit" klinike operišu našu Magdalenu. To nam je nada i jedini način da naša jedinica živi.

Prvu operaciju imala je devet dana posle rođenja i ona joj je pomogla da živi dve godine i četiri meseca. Ali sada je vreme da se obavi druga, koju, nažalost, nije moguće uraditi u našoj zemlji.

Ovo su reči Merime Krec, majke male Magdalene Marković iz dvorišta kod Golupca kojoj su pedijatri u drugom danu života otkrili da je rođena bez plućne arterije i da ima tetralogiju falot - srce sa četiri teške mane.

Iako je na rođenju dobila ocenu 10, i kako njena mama kaže, bila najglasnija u porodilištu, Magdaleni su se već sutradan ispoljile prve naznake bolesti.

- Dan po rođenju, doktor Slavko Dušanov, kardiolog vršačke bolnice, na osnovu nekih simptoma i šuma koje je već otkrio pedijatar, posumnjao je da Magdalena ima tetralogiju falot - kaže Merima. - Desna polovina njenog srca je veća od leve, pa se brzo zamara i pomodri pri svakom naporu, čak i kada plače.

Krajem aprila 2016. devojčica je prvi put operisana i na mesto plućne arterije ugrađen joj je MBT šant.

- Predstojeća operacija zamene ugrađenog šanta košta 50.000 evra - kaže Merima. - Kada nam je javljeno da su u Londonu pristali da je operišu, našoj sreći nije bilo kraja.

Verujemo da ćemo do novembra, uz pomoć dobrih ljudi, uspeti da obezbedimo potreban novac. Treća operacija, zatvaranje prolaza između komora, uslediće kada se Magdalena oporavi od zamene šanta.

RAČUNI I PORUKE

Za pomoć maloj Magdaleni otvoreni su žiro računi, dinarski 160-511848-42 i devizni 00-540-0002822.6. IBAN broj je RS35160005400002822603, a SWIFT/BIC: DBDBRSBG. Sredstva se prikupljaju i slanjem SMS na broj 3030 i upisom 522. Cena poruke je 200 din, a PDV se ne naplaćuje.

Bonus video

Prof. dr Aleksandar Đukić endokrinolog, Klinički centar Kragujevac – o lečenju varijabilnosti glikemije!

(Espreso. rs / Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.