Svi smo obožavali crtani film LUNJA i MAZA, a nismo ni slutili kakvu POLITIČKU PORUKU nosi! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Printscreen/facebook

SAMO ZA KUĆNU UPOTREBU

Svi smo obožavali crtani film LUNJA i MAZA, a nismo ni slutili kakvu POLITIČKU PORUKU nosi! (FOTO) (VIDEO)

Iako smo mislili da je dečji svet ostao neokaljan ranijih godina, kao i da su crtaći u to vreme pozivali na avanturu koja je, za razliku od sveta odraslih, nudila istinski važne stvari – radost, ljubav, iskrenost, izgleda da to nije bio slučaj

Objavljeno: 18:03h

"Mazu i Lunju", crtać o ljubavi "fensi" ženke koker španijela i uličnog "džukca" smo svi gledali kao deca, a ovo se odnosi naravno na nešto starije generacije koje su imale to zadovoljstvo da gledaju originalne Diznijeve crtaće.

Onaj ko je bio dete osamdesetih ili devedesetih, sigurno se seća osećanja neizmerne sreće kad bi se u kući pojavila nova VHS kaseta sa Diznijevim crtaćem. Svako je imao svog omiljenog junaka ili junakinju, ali gotovo da nije bilo crtaća koji nije unosio ushićenje u dečja srca. A tek kad bi se crtani film nenadano pojavio na televiziji – to je tek bila sreća!

Naime, u ovom crtanom filmu radnja prati zlatnog koker španijela po imenu Maza kroz romantičnu avanturu sa psom lutalicom po imenu Lunja. Oni proživljavaju različite avanture poput jurenja kokoški, izlazaka na večeru, bežanje od šintara, a na kraju se, kako to obično i biva, zaljubljuju jedan u drugog.

Međutim, malo ko je primetio ono što je jedan tviteraš koji je kako je i napisano u Fejsbuk grupi, "izvadio iz naftalina" upravo ovu kasetu.

Ono što je šokiralo mnoge jeste upozorenje koje se moglo naći na pozadini kasete.

Samo za kućnu upotrebu u Republici Srpskoj, Republici Srpskoj Krajini, Makedoniji, Dubrovniku, Jugoslaviji i ostalim srpskim zemljama. Ovo filmsko delo zaštićeno je zakonom. Ipak, molimo da ga ne presnimavate, hvala, pisalo je na poleđini kasete, barem sudeći po ovoj koju imamo prilike da vidimo.

Poleđina kasete 'Maze i Lunje
Poleđina kasete "Maze i Lunje" foto: Printscreen/facebook

Iako smo možda mislili da je dečji svet ostao neokaljan, kao i da su crtaći u to vreme pozivali na avanturu koja je, za razliku od sveta odraslih, nudila istinski važne stvari – radost, ljubav, iskrenost, izgleda da to nije bio slučaj.

Maza i Lunja
Maza i Lunja foto: Printscreen Facebook / Mickey World Travel

Bez obzira na to što smo uživali u kasetama i "blaženom neznanju", izgleda da su i crtani filmovi nosili "važne" političke poruke.

Prisetimo se kako su se Lunja i Maza zaljubili:

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.