STOLAR MILE JE NAPRAVIO JUBILARNU STOLICU ZA BEBE, a sad nastavlja svoju misiju! (FOTO)
Foto: Printscreen/Facebook/Stolar Mile

ne prodaje, već poklanja!

STOLAR MILE JE NAPRAVIO JUBILARNU STOLICU ZA BEBE, a sad nastavlja svoju misiju! (FOTO)

U njegovoj radionici u Rakovcu, 5. maja 2015. nastala je prva stolica

Objavljeno:

Milorad Jurković, u javnosti poznatiji kao Mile stolar dobrog srca, sa ženom i dvoje dece već tri godine pravi drvene stolice za hranjenje beba i poklanja ih porodicama, u celoj Srbiji.

U ovu akciju se upustio, revoltiran zbog skupoće. Svojim gestom svakoj porodici uštedi minimum 50 evra, koliko košta jedna takva stolica.

Mile je nedavno napravio jubilarnu – 1.500. stolicu.

- Nastavljam svoju misiju. Trudimo se da poštujemo i pravilo da na svaku godišnjicu uradimo 500 stolica. Ove godine dosta smo kasnili, jer smo radili i dodatne poslove oko pomoći porodicama. Jubilarna 1.500. stolica još nema svog budućeg malog vlasnika, ali sva je prilika da će otići u Bečej - kaže u izjavi za InfoNet Vojvodina Mile stolar, dok nam zadovoljno pokazuje jubilarnu stolicu za hranjenje beba.

U njegovoj radionici u Rakovcu, 5. maja 2015. nastala je prva stolica.

Označila je početak nesvakidašnje misije Mileta stolara, u koju je tada malo ko poverovao. Stolice ne prodaje, već ih poklanja. To će učiniti i sa jubilarnom 1.500.

- Napišem posle svake jubilarne stolice, gde je poslata. Uvek napišem i “idemo dalje”. Samo nek se deca rađaju - kaže Milorad Jurković.

Osim porodicama, Mile je pomagao i brojnim javnim ustanovama, pravio je stolice za decu sa posebnim potrebama, popravljao sav nameštaj u vrtiću u Čoki, napravio desetak stolica za zrenjaninski vrtić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Infonet Vojvodina.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.