MARIJA ŽIKIĆ (27) JE HEROJ SRBIJE: Uradila je NAJDIVNIJU STVAR NA SVETU u ambulantnim kolima!
Foto: Facebook

svaka čast!

MARIJA ŽIKIĆ (27) JE HEROJ SRBIJE: Uradila je NAJDIVNIJU STVAR NA SVETU u ambulantnim kolima!

Samo sam pomalo uplašenu ženu smirivala i molila je da pravilno diše - objašnjava Žikićeva

Objavljeno: 15.08.2018. 14:17h
  • 150

Medicinska sestra iz hitne službe Doma zdravlja u Grdelici Marija Žikić (27) obavila je jutros svoj prvi porođaj tako što je u ambulantnim kolima, na putu do Opšte bolnice Leskovac, porodila M.I. iz te varoši i to tako stručno da je zadivila i same iskusne ginekologe i akušere.

- Sve je odrađeno po propisu, pupčana vrpca pravilno presečna, sve sterilno, a kada je porodilja smeštena kod nas na odeljenju ispala je posteljica, obrađena je pordilja, pregledana beba i sada se obe osećaju dobro - kaže za Jugmediu načelnica Odeljenja ginekologije i akušerstva Slađana Stojanović.

M.I. je dobila zdravu devojčicu koja je posle porođaja odmah zaplakala na radost i majke i medicinske sestre sa četiri godine radnog iskustva u hitnoj pomoći.

- Nije me bilo strah jer sam po obrazovanju babica, pa sam na školskoj praksi prisustvovala porođajima i kada je ovaj porođaj počeo znala sam šta trebam da činim. U kolima hitne pomoći je bio sav pribor. Samo sam pomalo uplašenu ženu smirivala i molila je da pravilno diše - objašnjava Žikićeva i ne krije sreću što se sve završilo sa srećom.

M.I. je to drugi porođaj i drugo dete. Devojčica koja je jutros oko 7,15 sati došla na svet, teška je 2,4 kilograma i dugačka 50 centimetara.

Bonus video: 

(Espreso.rs / Jugmedia)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media