SRPSKI OFICIR ZA PONOS: Dušan je golim rukama oživeo mladića na bazenu i spasio mu život
Foto: Ministarstvo odbrane

LJUDINA

SRPSKI OFICIR ZA PONOS: Dušan je golim rukama oživeo mladića na bazenu i spasio mu život

Poručnik Dušan Trajković pohvaljen je zbog svog čina od strane ministra odbrane i načelnika Generalštaba

Objavljeno:

Poručnik Dušan Trajković zadivio je javnost herojskim gestom, kada je 8. avgusta spasio život mladiću izvučenom bez svesti s dna bazena „Čair“ u Nišu.

Pričajući o svom humanom gestu, poručnik Trajković, pripadnik Komande 49. logističkog bataljona, provodio je dan na godišnjem odmoru kraj bazena, kada je ugledao kako spasilac izvlači mladića.

„Bez razmišljanja sam pritrčao, krenuo sa reanimacijom, masažom srca i veštački disanjem sam uspeo da povratim puls i disanje davljeniku“, objašnjava Trajković, dodajući da je u toj situaciji primenio obuku iz prve pomoći koju je naučio tokom školovanja na Vojnoj akademiji i na obuci u svojoj jedinici.

Prema njegovim rečima, u tom trenutku je bio koncentrisan da da sve od sebe, kako bi spasio život sugrađaninu kome je pomoć bila potrebna.

S Trajkovićem su se danas sreli ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković. Poručnik Trajković i njegova porodica nagrađeni su sedmodnevnim boravkom na Tari.

General Diković, uz čestitke poručniku Trajkoviću, istakao je da taj humani gest potvrđuje da pripadnike naše Vojske krasi odvažnost, hrabrost i vera u sopstvene mogućnosti, dodajući da je u suštini, ulaganje u Vojsku Srbije i njene sposobnosti, ulaganje u bezbednost svakog našeg građanina.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.